Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Kontakt Mediapartners

4e klasse C: Bergambacht verslaat Stolwijk; Haastrecht behoudt koppositie

  •   keer gelezen   Sport

BERGAMBACHT • Bergambacht versloeg op sportpark De Hofkamp buur Stolwijk met 5-1. 


De thuisploeg startte ijzersterk en het was verwonderlijk dat alleen Pieter Meijer scoorde. Toen de tweede treffer uitbleef, kroop Stolwijk uit zijn schulp. Chris Both maakte na een half uur de gelijkmaker. 

Het team van Robin van der Hulst had pech dat de twee backs Michiel Rozendaal (enkel) en Ramon Anker (arm uit de kom) voor rust geblesseerd uitvielen. “Dat is geen excuus voor het feit, dat Bergambacht in de tweede helft veel sterker was,” aldus Van der Hulst. “We werden op duelkracht afgetroefd.” 

Pieter Meijer scoorde drie keer. “In de rust heb ik het elftal op scherp gezet,” vertelde Bergambacht-trainer Jerry de Groot na afloop. “Invaller Jelle Hannema, die bereid zich was op het laatste moment aan te sluiten bij de selectie, maakte ons vijfde doelpunt.”

Haastrecht
Koploper Haastrecht won in en tegen Moerkapelle, dat zijn laatste vier wedstrijden had gewonnen, met 0-4.

De thuisploeg verweerde zich kranig en hield dankzij een uitstekend keepende sluitpost lang stand. In de tweede helft brak Robert Dongelmans de ban toen hij raak kopte uit een strakke voorzet van Niels Mulder. Lars Harmsen, die de laatste weken op schot is, vergrootte de marge met twee treffers naar drie. Dongelmans had het laatste woord. 

“We weten dat we elke wedstrijd goed moeten benaderen, want met rommelig spel komen we er niet,” aldus Haastrecht-trainer Marco Versloot. “Een vervroegde winterstop hoeft voor mij niet. Hopelijk kunnen we de twee laatste duels van dit jaar gewoon spelen.”

Ammerstol
Ammerstol verloor op sportpark De Snackert met 0-4 van Moordrecht. Bij de thuisploeg stond Gouwenaar Kevin Bouwer (28) op doel. Nadat de oud-jeugdspeler van Olympia hoorde van het Ammerse keepersprobleem, meldde hij zich aan bij elftalleider Ben de Lange. “Hier zijn wij ontzettend blij mee, ook al kon hij de tegengoals niet voorkomen. Na de 0-2 waren we lange tijd op jacht naar de aansluitingstreffer, maar verder dan een bal op de lat kwamen we niet. We gaven door onze aanvallende impulsen veel ruimte weg, waarvan Moordrecht goed profiteerde.”

Gouderak
Gouderak hield het sterke Hazerswoudse Boys op de Kattendijk op een 1-1 gelijkspel. Het was voor beide ploegen een lastige wedstrijd op het spekgladde gras. Gouderak verkocht zijn huid duur en knokte voor elke meter. Na een doelpuntloze eerste helft kwam de thuisclub na rust met tien man te staan. Jason van Tilburg maakte een al te enthousiaste sliding, gleed vervolgens door en torpedeerde zijn tegenstander. De arbiter trok voor deze overtreding rood. “Een van de gasten ontsnapte voor rust aan zo’n kaart na een soortgelijke overtreding,” vertelde aanvoerde Bas Overbeek. “Bob Oldeheuvelt schoot raak uit een vrije trap. Hazerswoudse Boys, dat flink druk zette, slaagde er alleen in de gelijkmaker te scoren. Dit punt is mooi meegenomen in onze strijd om ons te handhaven.”

SPV’81
SPV’81 verloor in Boskoop met 4-0 van Floreant, dat veel beter was. De Polsbroekenaren begonnen te slap aan de wedstrijd en stonden halfweg al met 3-0 achter. “Aan de tegendoelpunten gingen veel fouten vooraf,” klaagde SPV-trainer René Eyra. “De wil om er een wedstrijd van te maken ontbrak bij ons geheel voor rust. In de tweede helft ging het beter en slaagden we erin kansen te creëren. Maar echt potten konden we niet breken. Het is een kleine verdienste van mijn ploeg dat Floreant nog maar een keer scoorde.”

Wim Kroone

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten