• Koos Schep, Jasper Molendijk, Leo Barth en Arjen Prins heffen het glas op de start van Krimpenerwaard Werkt.
• Koos Schep, Jasper Molendijk, Leo Barth en Arjen Prins heffen het glas op de start van Krimpenerwaard Werkt. Foto: Rob Glastra

Presentatie ‘Krimpenerwaard Werkt’: ‘herstart van Leerwerkbedrijf’

Nieuws 572 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Krimpenerwaard Werkt moet gaan uitgroeien tot hèt platform waar de ‘3 O’s’ (Overheid, Onderwijs en Ondernemers) elkaar vinden. Dinsdag vond de presentatie plaats in Amicitia te Lekkerkerk. Hierbij werd een convenant ondertekend 

“Krimpenerwaard Werkt mag je zien als een herstart van het Leerwerkbedrijf, maar dan groter, breder en ambitieuzer,” vertelt Leo Barth, wethouder Economische Zaken van de gemeente Krimpenerwaard. 

“Als gemeente hebben we het voortouw genomen om samen met onderwijs en ondernemers tot dit nieuwe platform te komen. Krimpenerwaard Werkt moet uitgroeien tot een begrip en verbinding tot stand brengen tussen het bedrijfsleven, werkzoekenden en onderwijs.”

Juiste mensen vinden

“Veel ondernemers in de Krimpenerwaard hebben moeite om de juiste mensen te vinden voor de invulling van vacatures,” weet Arjen Prins, voorzitter van OndernemersKring Krimpenerwaard en lid van de stuurgroep van Krimpenerwaard Werkt. “Via een laagdrempelig platform wil Krimpenerwaard Werkt iedereen die een baan, een stageplek of een opleiding zoekt overzicht en informatie bieden van alle mogelijkheden die er in de Krimpenerwaard te vinden zijn. En dat zijn er veel. Niet alleen hebben we hier een grote diversiteit aan bedrijven, banen, stageplekken en weekend- en vakantiebanen, ook op het gebied van opleidingen liggen er voor iedereen mooie kansen. Zowel binnen het voortgezet onderwijs als bij bedrijven. Het is alleen wel zaak dat er één centrale plek is waar mensen alle mogelijkheden met een paar muisklikken aantreffen. De website www.krimpenerwaardwerkt.nl moet uitgroeien tot dat podium.”

Nieuw elan

Koos Schep, binnen de stuurgroep de vertegenwoordiger van het voortgezet onderwijs in de Krimpenerwaard, is enthousiast over de ambitieuze herstart van het leerwerkbedrijf. 

“Het oude initiatief was op zich prima, maar je zag na een veelbelovend en enthousiast begin de kracht ervan afnemen,” zegt hij. “Enkele kartrekkers stopten na verloop van tijd en corona zorgde voor een rem. Met deze herstart is er nieuw elan.”

In eigen regio aan de slag

Het onderwijs staat volgens Schep open voor de specifieke behoeften van het bedrijfsleven als het om leerlijnen gaat: 

“Want wat is er nu mooier dan dat leerlingen in hun eigen regio kunnen werken aan hun toekomst en een aantrekkelijke baan vinden? Door als ‘3 O’s’ samen te werken kunnen we de cirkel rond maken en houden we jong en ouder talent in de Krimpenerwaard.”

“Krimpenerwaard Werkt houdt de goede elementen van het leerwerkbedrijf en voegt daar een aantal zaken aan toe,” zegt stuurgroeplid Jasper Molendijk en vertegenwoordiger van de Krimpenerwaardse retailondernemers. “Ook bij winkeliers in onze regio is veelal een tekort aan medewerkers. Wij zijn dan ook graag onderdeel van dit platform en hebben er positieve verwachtingen van.”

Eerste stap gezet

Met de ondertekening van het convenant en de onthulling van de website is de eerste -grote- stap gezet. 

“En nu door!,” besluit Arjen Prins.

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden