Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Erwin Timmerarends ongenaakbaar in Jaarsveld

  •   281 keer gelezen   Sport

JAARSVELD • De deelnemers aan het Kampioenschap van Jaarsveld schotelden het talrijk opgekomen publiek zaterdag een mooie wedstrijd met vele topsprongen voor.

De senioren deden deze middag aan klantenbinding. Maar liefst dertien keer werd er 19 meter of meer gesprongen. Erwin Timmerarends pakte met een fabuleus nieuw persoonlijk record van 20.96 meter de titel. "Deze sprong is geweldig en hij telt ook nog eens mee voor m'n klassement. Ik doe hier vanmiddag goede zaken", zei de 22-jarige springer uit Montfoort voor de microfoon van RTV9.

De tweede plaats was voor Wouter van Midden uit Vlist, die maar liefst twee keer zijn persoonlijk record verbeterde en tot 19.73m reikte. Rian Baas (Oudewater) pakte met 19.51m het brons en liet in totaal vier sprongen zien die over de 19 meter kwamen. Opvallende verrassing in de seniorengroep was Theo van Kooten (Haastrecht). Met 19.33 meter liet hij zien nog prima mee te kunnen.

Bij de dames gooide het Fabienne Overbeek het spel op de wagen. Met een fraai nieuw persoonlijk record van 16.18m opende de pas 16-jarige Benschopse de wedstrijd. Voor de titel was het echter niet genoeg, want die ging voor de zesde keer op rij naar Dymphie van Rooijen. De Harmelense deed dat met een nieuw schansrecord van 16.56m. Wendy Helmes sprong zich met 15.18m naar de derde plek.

Bij de junioren was de strijd het minst spannend. Ricardo Faaij uit Haastrecht sprong al in de eerste ronde een fraaie 18.99 meter en er was niemand die daarbij in de buurt kon komen. Bas van Leeuwen uit Woerden werd tweede. De eerstejaars junior deed dat met een keurige afstand van 17.08 meter. De derde plaats was met 16.75 meter voor Daniel Cuistra (Haastrecht).

Topfavoriet bij de jongens, Reinier Overbeek, stelde pas in zijn laatste sprong orde op zaken. Met 17.87m pakte hij de titel in deze groep, waar lange tijd Corné de Regt (Linschoten) met een nieuw persoonlijk record van 17.08m de leiding had. Hij werd er dus tweede mee. Vlistenaar Chris Anker sprong 15.79m en ging er met het brons vandoor.

De 'polsstokkaravaan' verhuist nu naar Zegveld, waar op dinsdag, woensdag en zaterdag gesprongen wordt.

Herman Stigter

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }