Gemeenteraad Krimpenerwaard laat nieuwbouwplannen gemeentehuis doorrekenen
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto:

Gemeenteraad Krimpenerwaard laat nieuwbouwplannen gemeentehuis doorrekenen

  •   keer gelezen   Politiek

KRIMPENERWAARD • De gemeenteraad van Krimpenerwaard wil een second opinion met betrekking tot de financiële risico’s van een nieuw gemeentehuis.


Een motie van CDA, PvdA en Waard18 hiertoe werd woensdagavond met 23-7 aangenomen.

Onzekerheden
“Een second opinion moet duidelijkheid bieden over de financiële risico’s en onzekerheden”, meldt Irma Bultman (CDA) namens de indieners. “Het huidige rapport biedt op een aantal punten nog onvoldoende houvast om tot een gedegen en gedragen besluit te komen. Een onafhankelijk bureau zal het huidige onderzoeksrapport doorrekenen, zodat de raad over enkele maanden op goede gronden tot besluitvorming kan komen.”

De motie van de drie oppositiepartijen was volgens Bultman ingegeven door ‘vragen en twijfels’ over de inhoud van het collegevoorstel en door ‘bezorgdheid over de grote financiële risico’s bij zo’n ingrijpend project van meer dan 20 miljoen euro’: “We vinden ook dat het raadplegen van een tweede deskundige kan bijdragen aan meer draagvlak in de gemeenteraad en onder de bevolking.”

Onafhankelijk
De raad gaat nu de Rekenkamercommissie van de gemeente vragen een onafhankelijk bureau te zoeken. Komende week bepalen de fracties op welke vragen zij antwoorden willen hebben.

B&W
Eén centrale huisvesting op een nieuwe locatie biedt de meeste kansen voor een nieuw gemeentekantoor, concludeerde het college van B&W afgelopen maand na onderzoek

De huidige locaties in Stolwijk, Lekkerkerk, Bergambacht en Schoonhoven, die na de bouw van een nieuw gemeentekantoor beschikbaar komen, kunnen dan eventueel worden ontwikkeld voor (sociale) woningbouw. 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier