Afbeelding

Schrijfactie Amnesty International

Algemeen 138 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Ieder jaar komt de werkgroep Krimpenerwaard-oost van Amnesty International in december in actie voor mensen die onterecht worden gevangengezet of bedreigd. Bijvoorbeeld omdat ze opkomen voor hun rechten. Met miljoenen brieven en kaarten wereldwijd wordt hiertegen geprotesteerd. De werkgroep verzoekt inwoners van de Krimpenerwaard om mee te schrijven.

Belangstellenden kunnen een kijkje nemen op www.krimpenerwaard-oost.amnesty.nl en via de link een eigen schrijfsetje kopen.

In Schoonhoven is vanaf begin december tevens een setje voorbeeldbrieven in de bibliotheek of in de Wereldwinkel af te halen. Daar zijn ook de Amnesty-brievenbusjes te vinden om de geschreven brieven ongefrankeerd in te doen. De werkgroep verstuurt ze dan op hun kosten.

Discriminatie
Er wordt bijvoorbeeld aandacht gevraagd voor Nassima al-Sada uit Saudi-Arabië. Zij uitte kritiek op de autoriteiten vanwege de discriminatie van vrouwen. Precies een week nadat het rijverbod voor vrouwen was opgeheven, werd ze gearresteerd. In de gevangenis werd ze mishandeld en een jaar lang volledig geïsoleerd opgesloten. Nassima mag geen bezoek ontvangen, ook niet van haar advocaat.

En voor Gustavo Gatica (Chili). In 2019 ging deze psychologiestudent de straat op, samen met honderdduizenden andere Chilenen. Ze protesteerden tegen een aangekondigde verhoging van de prijs voor het openbaar vervoer en tegen de ongelijkheid in het land. De politie trad hard op en schoot met rubberkogels op de demonstranten. Gustavo raakte hierdoor blind aan beide ogen.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden