Afbeelding

Sintintocht begin van uitgebreid kids-programma Schoonhoven

Algemeen 435 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Sinterklaas en zijn Pieten zetten zaterdag 17 november voet aan wal in Schoonhoven. Omstreeks 11.00 uur wordt de pakjesboot verwacht aan de Leksteiger nabij de Veerpoort.

Rond het middaguur ontvangt burgemeester Cazemier de Goedheiligman op het stadhuisbordes, waarna de rijtoer door de stad begint. De grootste intocht van de Krimpenerwaard is tevens het begin van het festival 'Sint! in Schoonhoven', waarin zo'n twintig kids-events tot en met 5 december zijn gebundeld.

Thema is dit jaar 'Sint zoekt talent'. De hele zaterdag staat het historisch centrum van Schoonhoven bol van de vrolijke activiteiten. Na de rijtoer kunnen kinderen in de winkelstraten spelletjes doen met de Pieten, dansen met de danspieten en een optreden van Muziekpiet bijwonen. Kinderen hebben de kans om hun talent te tonen op het podium op de Steenenbrug. Net als de talentvolle Pieten trouwens..

Uniek is de nieuwe belevingswinkel 'De Vrolijke Pepernoot' in de Lopikerstraat, die op zaterdag 17 november om 14.15 uur zijn deuren opent.

De intocht is de start van bijna vier weken met zo'n twintig uiteenlopende kids-evenementen in de Zilverstad, met o.a. theater, cultuur, muziek, kinderdisco, winkelen en eten en drinken. Het Sintfestival duurt tot en met woensdag 5 december. Die middag worden volgens oude Schoonhovense traditie als Sint of Piet verklede kinderen bij winkels en horeca getrakteerd op wat lekkers. Met een groot afscheidsfeest in Kegelhuis De Engel wordt het festival afgesloten.

'Sint! in Schoonhoven' is een initiatief van Zilverstad Marketing in samenwerking met de gemeente Krimpenerwaard en winkeliers, zilversmeden, horeca, musea en evenementenorganisaties in Schoonhoven.

Alle informatie is te lezen in de programmafolder die verkrijgbaar is op ruim 30 locaties in de Zilverstad en te lezen op http://www.sintinschoonhoven.nl

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden