• Niemand minder dan Oranje-international Stefan de Vrij, straks spelend bij Inter Milaan, was aanwezig op de G-sportdag in Lekkerkerk.
• Niemand minder dan Oranje-international Stefan de Vrij, straks spelend bij Inter Milaan, was aanwezig op de G-sportdag in Lekkerkerk. Foto: wijntjesfotografie.nl

Allemaal toppers op G-sportdag in Lekkerkerk

Algemeen 678 keer gelezen

LEKKERKERK • Het liefst zouden de deelnemers aan de jaarlijkse G-Sportdag aan alle onderdelen meedoen, maar dat vergt te veel van hun uithoudingsvermogen.

De organisatie van 'Met elkaar, Voor elkaar' zou dan trouwens bezwijken onder de vele verzoeken. Een ieder mag zich aanmelden voor maximaal twee sportieve activiteiten en dat is al een hele beleving voor jong en oud. Vraag het maar aan Henk, die tennis en badminton op zijn wensenlijstje heeft staan. Hij wijst op zijn kaartje met naamplaat op beide onderdelen. Henk zit nog wat na te puffen van de tennisclinic, maar focust zich alweer op het volgende onderdeel. "Ik moet nog een uur wachten. Maar dat geeft niet hoor. Ik ga gewoon bij de anderen kijken. Ook mooi."

Schouderklopjes
Iedereen steunt elkaar met applaus en schouderklopjes. De verstandelijk beperkte deelnemers worden gestimuleerd door bekende topsporters uit de Randstad. Zo wordt de opening in sporthal De Bakwetering verricht door niemand minder dan Oranje-international Stefan de Vrij, straks spelend bij Inter Milaan. Hij wordt terzijde gestaan door tennisster Jakkelien de Bruijn - zus van zwemster Inge de Bruijn. Daarna komen tennis, judo, basketbal en voetbal aan bod met bij voorbeeld judoles van Adil Belkaid, die tot hilariteit van het publiek twee keer het onderspit delft tegen twee zware tegenstanders, die bovenop hem vallen. Ook atleet Ashley Machtief prijst de sfeer in de sporthal. "Blijde, lachende gezichten en aanmoedigingen. Je dag kan niet meer stuk. Het zijn allemaal toppers."

De voetbalshow wordt 's middags opgeluisterd door Excelsiors nieuwe trainer Adrie Poldervaart en Michel Langerak. Vaste bezoeker Nathan Rutjes (Roda JC) moet tegen zijn zin – met duizend excuses – op het laatste moment verstek laten gaan."

"Topsporters vinden het geweldig om hun steentje bij te dragen. Stefan de Vrij had graag meegevoetbald, maar hij moest de Cup uitreiken bij Spirit", weet mede-organisator Jan Timmer. Vrijwilligster Ina van de Herik beaamt dat. "Tegen dit evenement kan niemand 'nee' zeggen. Ik loop al jaren mee. Ik zou dit sportieve spektakel voor geen goud willen missen."

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Koos Schep, Jasper Molendijk, Leo Barth en Arjen Prins heffen het glas op de start van Krimpenerwaard Werkt.
Presentatie 'Krimpenerwaard Werkt': 'herstart van Leerwerkbedrijf' Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' Sport gisteren
Afbeelding
Invulling voormalig IHC-terrein: kansen voor woningen, natuur en recreatie Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden