• Wisja Pannekoek van Waard18.
• Wisja Pannekoek van Waard18. (Foto: Floris Bakker)

Waard18: 'Neem maatregelen op de Algerabrug zelf'

  •   1193 keer gelezen

LEKKERKERK • Als reactie op het pleidooi van een coalitie van partijen om een brug te bouwen tussen de Krimpenerwaard en Ridderkerk stuurde raadslid Wisja Pannekoek van Waard18 eveneens een brief naar de Tweede Kamercommissie van Infrastructuur en Waterstaat.

In de brief wijst Pannekoek op de doorrekening van twee adviesbureaus. Deze doorrekening, waarover in de brief van de coalitie met geen woord wordt gerept, maakt duidelijk dat de oeververbinding nauwelijks helpt om de filedruk op de Van Brienenoordbrug te verminderen. De oost-variant, een stadsbrug tussen de wijken Kralingen-De Esch en Feijenoord in Rotterdam, scoort in veel gevallen beter dan de oost-oost-variant: een verbinding tussen Krimpenerwaard en Ridderkerk. Die laatste variant zou zelfs zorgen voor een stijging van het verkeer van 6 tot 12 procent op de Algerabrug.

Draagvlak
Pannekoek stelt dat het draagvlak ontbreekt voor de Krimpenerwaardbrug. "De gemeenteraden van Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel kennen een grote verdeeldheid, waardoor er met een krappe meerderheid gekozen is voor het uitbrengen van een gebiedsbod." Hij hekelt tevens het feit dat inwoners zich nooit hebben kunnen uitspreken over de mogelijke bouw van een brug. Pannekoek doet in zijn brief een pleidooi om maatregelen te nemen op de Algerabrug zelf. Op korte termijn is er een investering nodig van ongeveer 25 miljoen euro zodat de corridor net aan de norm voldoet. "Op langere termijn (5 tot 15 jaar) zal er nogmaals 57 tot 91 miljoen euro nodig zijn voor het oplossen van dit knelpunt. Deze lange termijnpakketten bevatten keuzes: Er kan worden gekozen om de corridor op te waarderen of vervoerswijzen te veranderen. Ook als de keuze op de oost-variant (Rotterdam) valt zal er een investering gedaan moeten worden voor de Algerabrug."

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }