Eerste zege voor autocoureur Marcel Dekker

Sport 49 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Tijdens het Dutch Power Pack Festival op Circuit Park Zandvoort behaalde Marcel Dekker op afgetekende wijze zijn eerste overwinning in de strijd om de Dutch Renault Clio Cup. 

De Krimpense coureur was verreweg de snelste en eindige met een grote voorsprong op de bovenste trede van het erepodium. Toch liep niet alles naar wens. Tijdens de tweede race haperden de remmen en kon hij ternauwernood een ongeluk voorkomen. Dekker stapte ongedeerd uit zijn bolide, maar baalde van de tegenslag

Na vier raceweekenden in de Dutch Renault Clio Cup wordt het steeds spannender in het kampioenschap. Langeveld, Dekker en Bleekemolen staan op de eerste drie plaatsen en ook tijdens het Dutch Power Pack Festival op Circuit Park Zandvoort waren de drie kemphanen weer in fel gevecht om het eremetaal.

In de eerste race was Dekker als een haas weg. Nog voor de Tarzanbocht had hij Melvin de Groot al verschalkt en pakte hij zelfs een aantal meters voorsprong. Dekker leek ontketend en had na een ronde een gat van ruim een seconde totdat de safety-car op de baan kwam door een koprol van Steven van der Ploeg in het Scheivlak. De Krimpenaar reed vervolgens de snelste ronde en kon hij onbedreigd genieten van de eerste zege van het seizoen.

Diezelfde middag reden de Clio's de tweede race. Ook nu was Dekker goed weg. In de negende ronde werd het feest verstoord voor Marcel Dekker, die zonder remmen de grindbak in stoof. ,,Ik heb alle geluk van de wereld gehad. Ik voelde dat het pedaal al iets losser werd, maar bleef uiteraard doorrijden. Ik kwam aan bij de S-bocht en trapte het pedaal op de bodem. Er gebeurde niets. Uit een reflex heb ik de auto dwars gegooid om Bleekemolen en Langeveld te ontwijken en daardoor ben ik gaan spinnen in de grindbak. Ik eindigde achterwaarts in de bandenstapels. We komen met 165 kilometer per uur aan in die bocht en ik had niet willen weten wat er was gebeurd als de auto in het grind had gehapt. We gaan nu uitzoeken wat het probleem is geweest en ik zorg dat ik de volgende keer weer kan meedoen om de prijzen”, aldus een opgeluchte Marcel Dekker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden