Afbeelding

Brons voor Otterspeer in Ronde van Krimpen

Sport 138 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Wielrenner Coen Otterspeer eindigde zaterdagavond als derde in de Ronde van Krimpen. Dat was een knappe prestatie van de coureur uit Ouderkerk aan den IJssel, die sinds de zomer pas voor de tweede keer in actie kwam.

Door zijn krachten goed te verdelen had Otterspeer genoeg macht om in een felle sprint een podiumplaats te behalen. “Ik kon steeds op adem komen. Anders had er geen prijs voor mij in gezeten.” Winnaar werd Elmar Reinders uit Emmen. Hij behoort tot de talenten van de sterke continentale club Metec en was zoals verwacht aan het einde van de koers iedereen de baas. Reinders had veel steun van ploeggenoot Joey van Rhee, die als een ware wegkapitein het verloop van de wedstrijd regelde. Op de tweede plaats eindigde de Rotterdammer Arian Oosthoek. Het aantal deelnemers aan de Ronde van Krimpen viel met 26 eliterenners tegen, maar de agenda was overvol.

Smaakmaker

Smaakmaker van de wedstrijd was Gerhard Joling, die een thuiswedstrijd reed. De Krimpenaar deed verwoede pogingen om het peloton vaarwel te zeggen, maar hij werd voortdurend geschaduwd door Ronald Roos. Roos begreep dat hij Joling geen ruimte moest geven om op eigen bodem toe te slaan.

Spurt

Joling wist op zijn beurt dat hij niet met Roos naar de finish moest rijden, omdat hij in de spurt kansloos zou zijn. Toch probeerde Joling met een uiterste krachtsinspanning in de slotronde weg te komen. “Het was alles of niks. Wat heb je aan een zesde of zevende plaats? Ik wilde winnen.” Dat lukte niet en Joling eindigde uiteindelijk als nummer 17. Hij kon in ieder geval terugkijken op een wedstrijd, waarin hij zijn huid duur verkocht had.

Ook Tim Nederlof, eveneens lid van De Leasewinkel.nl/De Waardrenner, trachtte geschiedenis te schrijven, maar ook zijn vluchtpoging strandde, omdat het jagende peloton te sterk was om vooruit te blijven. Opvallend was ook de deelname van drie Japanse renners, die evenwel geen potten konden breken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden