Afbeelding

Wessel Anker (Bergambacht) naar topclub Dynamo

Sportt 522 keer gelezen

BERGAMBACHT • De carrière van de Bergambachtse volleyballer Wessel Anker (23) verloopt voorspoedig. De lange middenaanvaller stapt over van het nietige SSS uit Barneveld naar topclub Dynamo Apeldoorn.

Het belletje van Dynamo-trainer Jorg Radstake kwam op het juiste moment. “Ik heb een heel matig seizoen bij SSS achter de rug. We zijn net niet gedegradeerd, maar het spel was belabberd. Ik was af en toe knap chagrijnig”, bekent de oud Thor-speler.

Foeteren

De 2.03 meter lange pompbediende van tankstation Botter geeft toe dat de ritten tussen Bergambacht en Barneveld langer leken na een nederlaag. “Mijn vriendin Cyril ging vaak mee en die heeft me op de terugweg soms flink horen foeteren. Onderling was het binnen het team best gezellig, maar daar koop je niks voor. We werden meestal weggespeeld.”

Gek genoeg ging het een jaar eerder zeer voorspoedig bij datzelfde SSS. Debutant Anker speelde alle wedstrijden mee en droeg als scorende middenaanvaller zijn steentje bij. Met een mix van routine en lef eindigde de Barneveldse formatie op een verrassende vierde plaats in de eredivisie.

Stuiver

“Vooraf gaf niemand een stuiver voor onze kansen. Trainer Edward van Erp was zelfs voor de competitie al opgestapt en werd opgevolgd door Edward Kamphuis. Met die man had ik meteen een klik. Hij wist me te motiveren door me af en toe een schop onder m'n kont te geven. Die dromerigheid heeft een oorzaak. Ik heb problemen om aandacht bij mijn handelingen te houden. Die concentratiestoornis probeer ik met medicijnen te bestrijden. Het heet officieel ADD. Voor een training of wedstrijd moet ik ritalin slikken.”

Anker werd vorig jaar gebeld door coach Redbad Strikwerda van Landstede/Zwolle, maar had geen zin om naar de hoofdstad van Overijssel te verhuizen. “Ik heb hier m'n baan bij Botter, de vrijwillige brandweer en m'n studerende vriendin. Ik gaf daarom de voorkeur aan verlenging van mijn verblijf bij SSS. Achteraf was dat een misrekening. Nu kan ik mezelf alsnog bewijzen.”

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden