Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Ties Verburg knipt het lint door.
Ties Verburg knipt het lint door. (Foto: aangeleverd)

Schilderijenexpositie ‘Vrijheid’ geopend

  •   keer gelezen

VLIST • Na twee jaar was het afgelopen donderdag dan eindelijk zover, de opening van de schilderijenexpositie ‘75 jaar Vrijheid’. 

Door corona moest Stichting Cultureel Podium Vlist het initiatief steeds uitstellen. De schilderijen, gemaakt door leerlingen van christelijke basisschool de Morgenster in Haastrecht, bewoners van zorgboerderij Vlist, deelnemers en vrijwilligers van de Kloostertuin in Haastrecht, verenigingen en zondagsschilders uit Haastrecht, Vlist en Stolwijk, staan opgesteld op de Koeneschans in Vlist. 

Niet voor niets is voor deze plek gekozen, de Koeneschans is een verdedigingswerk dat 350 jaar geleden deel uitmaakte van de Oude Hollandse Waterlinie. 

De opening werd verricht door de 91-jarige Ties Verburg uit Haastrecht. Voordat hij het vlaggetjeslint doorknipte en daarmee de expositie opende, had hij voor de talrijke genodigden nog één advies: “Waardeer de vrijheid”. De expositie is dagelijks te bezoeken aan de kruising van Slangenweg, Bonrepas, Franse kade en Oost- en West-Vlisterdijk.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten