Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>Raadhuis van Krimpen aan den IJssel.</p>

Raadhuis van Krimpen aan den IJssel.

(Foto: Floris Bakker)

Asielzoekersschip Krimpen komt in het nieuwe jaar

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Binnenkort wordt het hotelschip verwacht, dat in Krimpen aan den IJssel het tijdelijk onderkomen van een groep asielzoekers wordt. De verwachting was dat dit schip binnenkort zou aanmeren. Het wordt echter niet eerder dan januari 2022 dat het schip komt. Dit laat gemeente Krimpen aan den IJssel weten.


Het schip dat het COA voor Krimpen aan den IJssel had geselecteerd, heeft teveel diepgang om direct aan de kade te kunnen liggen. De gevonden oplossingen zouden betekenen dat van begin december tot eind januari het schip zou aanmeren in de Sliksloot. Tijdens de kerst en de jaarwisseling ligt de haven echter vol met binnenvaartschepen. Het is in die periode altijd al passen en meten met de binnenvaartschepen, omdat iedereen met de feestdagen in de buurt van familie wil zijn. Daarom heeft de gemeente het COA voorgesteld om het hotelschip na de feestdagen te laten aanmeren. 

Meer informatie

De precieze datum dat het schip arriveert, wordt gecommuniceerd door de gemeente. Alle informatie over het asielzoekerschip staat op www.krimpenaandenijssel.nl/noodopvang.
Voor vragen en ideeën rondom de noodopvang kunnen mensen mailen naar noodopvang@krimpenaandenijssel.nl.

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten