Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Wethouders Marco Wilson en Hugo van der Wal naast Evelien van der Werff. Zittend: Anton Maurik, manager van Inloophuis De IJssel, met vestigingen in Krimpen en Capelle aan den IJssel.&nbsp;&nbsp;</p>

• Wethouders Marco Wilson en Hugo van der Wal naast Evelien van der Werff. Zittend: Anton Maurik, manager van Inloophuis De IJssel, met vestigingen in Krimpen en Capelle aan den IJssel.  

(Foto: wijntjesfotografie.nl)

Evelien fiets langs inloophuizen Capelle en Krimpen

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Evelien van der Werff is bezig aan een bijzondere fietstocht. In zes weken tijd fietst ze langs alle 75 IPSO inloophuizen van Nederland. Bij deze inloophuizen kunnen mensen die zijn getroffen door kanker terecht voor ondersteuning. 


Maandagmiddag kwam ze rond 12.00 uur aan bij Inloophuis De IJssel, gevestigd aan De Linie in Capelle aan den IJssel. Een uurtje later fietste ze samen met wethouder Marco Wilson van Capelle aan den IJssel naar de Algerabrug. Halverwege de brug wachtte wethouder Hugo van der Wal van Krimpen aan den IJssel hen op. Hij fietste vervolgens samen met Evelien naar De Tuyter waar Inloophuis De IJssel in is gevestigd.

Borstkanker
De 57-jarige Evelien van der Werff overleefde zelf tot twee keer toe borstkanker. Daar schreef ze het boek ‘Dit boek brengt geluk’ over. Om meer bekendheid te geven, besloot ze een fietstocht uit te stippelen langs alle aan de IPSO inloophuizen. Die zijn namelijk erg belangrijk voor mensen die zijn getroffen door kanker. Waar ziekenhuizen zich richten op het fysieke genezingsproces, zorgen de inloophuizen voor psychosociale ondersteuning. Het is voor (ex-) kankerpatiënten een plek waar ze hun verhaal kunnen doen en een luisterend oor vinden.

Vanwege corona zitten veel huizen in zwaar weer, omdat veel fondsenwervende activiteiten niet door konden gaan. Daarom haalt Evelien met haar fietstocht ook geld op om de huizen aan het eind van de rit een mooi bedrag te kunnen overhandigen.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier