Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; De Veerpoort in Schoonhoven. Wat Pro Krimpenerwaard betreft komt er een (verzinkbare) paal in het wegdek.</p>

• De Veerpoort in Schoonhoven. Wat Pro Krimpenerwaard betreft komt er een (verzinkbare) paal in het wegdek.

(Foto: Schoonhoven Zilverstad)

Pro Krimpenerwaard wil Veerpoort (eindelijk) afsluiten voor verkeer

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • Wat Pro Krimpenerwaard betreft wordt de Veerpoort in Schoonhoven afgesloten voor verkeer. Het plaatsen van een verzinkbare paal moet hiertoe leiden.


De partij diende in de raadsvergadering van afgelopen dinsdag een motie van deze strekking in, waarbij burgemeester Cazemier voorstelde hierover in de commissie van gedachten te wisselen. 

Indiener Ad Struijs ging hier mee akkoord. “Deze discussie voeren we nu toch al dertig jaar, dus een paar maanden meer of minder maakt ook niet meer uit”, stelt Struijs enkele dagen later. 

Nader verklarend: “Begin oktober werden we als gemeenteraad geïnformeerd over de tweede fase van het project Buiten de Veerpoort. Steen gaat daarbij plaats maken voor groen. Dat is voor ons een mooi moment om de Veerpoort gelijk af te sluiten voor het verkeer. Auto’s en motoren kunnen immers makkelijk omrijden.”

Oude afspraken
Struijs refereert aan oude afspraken: “Er ligt een toezegging van het college van de voormalige gemeente Schoonhoven om de Veerpoort af te sluiten voor verkeer, nadat de twee parkeerterreinen aan de rand van Schoonhoven zouden worden opgeleverd. Dat is inmiddels gebeurd, maar van die voorzieningen wordt nu zelden gebruik gemaakt”

Afsluiten van de Veerpoort komt de verkeersveiligheid en de sfeer in het centrum ten goede, oordeelt de fractievoorzitter van Pro Krimpenerwaard: “Wat ons betreft is het een eerste stap om het centrum autoluw te maken. Dagjesmensen kunnen hun voertuig kwijt op genoemde parkeerterreinen langs de provincialeweg en elders in het centrum zijn ook voldoende mogelijkheden. Denk eens aan een autovrije Dam, dat is toch een plaatje? Vergelijkbare steden als Schoonhoven zijn hier al eerder toe overgegaan. Met succes.”

Doorpakken
Struijs is ervan overtuigd dat de (verzinkbare) paal in de Veerpoort er komt. “Diverse partijen hebben zich hierover positief uitgelaten. Reden om nu door te pakken.”

Het onderwerp staat waarschijnlijk begin 2021 op de agenda van de adviescommissie.

Eenrichtingsverkeer
De monumentale Veerpoort biedt in de huidige situatie alleen toegang voor verkeer van Buiten de Veerpoort richting het centrum. Het betreft eenrichtingsverkeer.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier