Afbeelding
Foto: Stockfoto
update

Schoonhoven: vrouw aangerand; poging (andere) vrouw in bestelbus te trekken

Algemeen 3.372 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De politie heeft meer informatie gegeven over de aanranding en poging tot ontvoering in Schoonhoven. Beide incidenten gebeurden zaterdagavond.  

'We sluiten niet uit dat we hier te maken hebben met dezelfde twee daders, gezien de tijdstippen waarop de incidenten plaatsvonden, namelijk tussen 23.20 en 23.40 uur', meldt de politie Krimpenerwaard. 

De slachtoffers zijn twee jonge vrouwen.

Bij de aanranding op de Spoorsingel of Opweg werd het slachtoffer vastgepakt door twee mannen met donkere kleding aan. Ze hadden capuchons over het hoofd. De vrouw werd betast, maar vocht terug. Vermoedelijk doordat er een voorbijganger met hond aan kwam lopen gingen de mannen ervandoor.

'We zijn op zoek naar deze specifieke getuige. De voorbijganger droeg een reflecterend jasje met een lampje', aldus een politiewoordvoerder.

Busje
Bij de vermoedelijke poging tot ontvoering -bij de bushalte van Schoonhoven Noord (mr. Kesperplein)- werd het slachtoffer benaderd door een persoon die uit een donkerkleurig busje kwam stappen. De vrouw wist zich los te trekken en weg te komen. De aanvaller droeg ook een capuchon over het hoofd.

De leeftijd van de verdachten is (nog) niet duidelijk.

De poltie wil naast de voorbijganger met de hond ook andere getuigen spreken die rond de genoemde tijdstippen iets verdachts hebben gezien: 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden