Afbeelding

Lionsclub Krimpenerwaard sponsort balkongym

Algemeen 470 keer gelezen

REGIO • Lionsclub Krimpenerwaard ondersteunt tijdens deze coronacrisis het 'balkongymnastiekproject' van de Stichting Welzijn Ondersteuning Krimpenerwaard met 1.000 euro. De stichting organiseert op meerdere locaties in de regio gymtrainingen voor ouderen waaraan op het balkon of achter het raam kan worden deelgenomen.

Eén van de speerpunten in het beleid van de Stichting Welzijn Ondersteuning Krimpenerwaard (SWOK) is het bevorderen van beweging voor ouderen in de regio. Door de coronacrisis is het niet mogelijk om deze centraal georganiseerde activiteiten voort te zetten.

Om die reden is het idee ontstaan om deze gymlessen voor ouderen op meerdere locaties bij de diverse appartementencomplexen te geven. Op deze manier blijven de ouderen in beweging. Omdat deze lessen nu op meerdere plaatsen moeten worden gegeven kost dat echter extra mankracht en geld.

Lionsclub Krimpenerwaard ondersteunt daarom dit initiatief met 1.000 euro. Met deze bijdrage wordt het mogelijk om in Bergambacht, Stolwijk, Haastrecht, Schoonhoven, Vlist en Ammerstol een maand lang invulling te geven aan deze gymlessen.

Voorzitter van de Lionsclub Jeroen van Hoof hierover: "Lions hebben als doelstelling om daar waar nodig hulp te bieden. Dat doet de organisatie wereldwijd, maar ook lokaal. Juist in deze crisis willen wij er zijn voor mensen en organisaties in onze regio die onze hulp nu goed kunnen gebruiken. Wij hebben daarom besloten om in deze extra moeilijke tijd 1.000 euro uit onze reserves vrij te maken voor onder andere dit goede doel. We zijn ervan overtuigd dat we hiermee veel mensen een groot plezier doen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden