Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Team Krimpenerwaard.
• Team Krimpenerwaard. (Foto: Sibylla Bussink)
coronavirus

Team Krimpenerwaard: ‘Jammer, maar begrijpelijk dat Alpe d'HuZes niet doorgaat’

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Het kon niet uitblijven: ook door Alpe d'HuZes 2020 is een streep gezet. Dinsdagavond maakte de organisatie bekend dat het evenement wordt doorgeschoven naar volgend jaar juni.


"Heel jammer, maar begrijpelijk gezien alle ontwikkelingen rondom het coronavirus", reageert Jouke Geurts namens Team Krimpenerwaard. "Het nieuws is nog pril, maar gezien de eerste reacties van de teamleden ga ik er van uit dat we volgend jaar met dezelfde enthousiaste groep alsnog present zijn. We moeten alleen kijken wat we doen met de nieuwe aanmeldingen die we al binnen hadden voor Alpe d'HuZes 2021."

Sneu
Voor bepaalde teamleden had Alpe d'HuZes 2020 een 'afsluiting' moeten worden van een heel nare periode. Geurts: "Zij hebben zelf of in hun directe omgeving met kanker te maken dan wel te maken gehad. Voor hen is het extra sneu. We leven ook allemaal mee met ons dappere teamlid Marijke Klapwijk, die als patiënt met uitgezaaide borstkanker door de coronacrisis een belangrijke (immuno)therapie geannuleerd ziet  worden. Voor haar had Alpe d'HuZes 2020 een heel bijzondere editie geworden. We hopen natuurlijk allemaal dat zij er volgend jaar ook bij is."

Team Krimpenerwaard heeft inmiddels 92.500 (!) euro bijeen verkregen voor KWF Kankerbestrijding. Geurts: "Dat bedrag wordt ook doorgeschoven. We zullen nu een nieuwe doelstelling gaan bepalen."

Doorpakken
Voordeel van de nieuwe situatie is dat er gelijk kan worden doorgepakt richting komend jaar. "Naast gebruikelijke en succesvolle acties, zoals de restaurantactie en spinning- en sportmarathons, willen we nieuwe initiatieven gaan ontplooien. Denk aan buitenactiviteiten, zoals een toertocht. Maar eerst uiteraard alle aandacht voor de bestrijding van het coronavirus. Daarna gaan we als team voor een topresultaat komend jaar!"

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier