• Kyra Straver en Kees de Ruiter hadden sluiting van hun snackbar niet verwacht.
• Kyra Straver en Kees de Ruiter hadden sluiting van hun snackbar niet verwacht. Foto: Wim Kroone
coronavirus

Sluiting treft horecabedrijven: ‘We klagen niet, maar de klap is groot’

Algemeen 2.305 keer gelezen

REGIO • Horecaondernemers hebben zondagavond de deuren van hun locatie gesloten. Dit naar aanleiding van de jongste overheidsmaatregelen om het coronavirus te beteugelen.

Kyra Straver en Kees de Ruiter van snackbar Den Uyl in Bergambacht zeggen verrast te zijn dat ook kleinere horecagelegenheden, zoals snackbars, per direct dicht moesten.

"Die plotselinge sluiting zagen we niet aankomen," stelt Kees de Ruiter, die vorig jaar met zijn partner de zaak overnam. "Ik wist wel dat ze maatregelen voor de grotere horecabedrijven zouden nemen, maar ik had verwacht dat cafetaria's de dans zouden ontspringen. De klap is groot. Alle spullen die ontdooid zijn en overblijven kunnen we weggooien. De ingevroren producten kunnen we gelukkig lange tijd bewaren."

Kyra Straver. "We kunnen wel blijven bezorgen. Zojuist hebben Kees en ik besloten, dat we morgen de tafels en stoelen in de zaak weghalen. Via onze website http://www.snackbar-denuyl.nl kunnen de mensen hun maaltijd telefonisch bestellen. Dit is ons eerste jaar en we maken weken van 60 à 70 uur. Dit jaar zullen we weinig verdienen, omdat we flink geïnvesteerd hebben. Maar we klagen niet, want de maatregelen zijn niet voor niets. Wat er nu rondom ons in de wereld gebeurt door het coronavirus is vele malen erger."

Stamtafel
Christel Stolwijk-Prins, eigenaresse van 'De Stamtafel van Chris Cuisine ', richt zich na de sluiting van het restaurant op het thuis bezorgen van maaltijden in Haastrecht en omgeving. Zie ook: http://www.chriscuisine.nl

Restaurant De Nieuwe Polderkeuken/Bistro De Polderkamer in Stolwijk start op dinsdag 17 maart met een 'culinair en bistro-afhaalmenu'.

Eigenaar en chef-kok Frank Streefland: "Ons team heeft een traiteurmenu bedacht, met zowel gerechten in het hoog- als middensegment." Voor het reserveren van het afhaalmenu is het restaurant per mail (frank@polderkeuken.nl) en telefonisch (0182-602016) bereikbaar.

Fitness
Ook sportclubs moeten de deuren per direct sluiten. Dat geldt dus ook voor 'Praktijk Total Harmony - Totaal fit en vitaal' in Bergambacht.

Eigenaar Nils Heijkoop laat via Facebook weten: 'Met pijn in mijn hart moet ik nu toch echt toegeven dat er geen optie meer is. Game Over voor 3 weken. Ik baal ontzettend voor de sporters, maar dit is het enige goede besluit op dit moment.'

Wim Kroone & Robert van der Hek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Koos Schep, Jasper Molendijk, Leo Barth en Arjen Prins heffen het glas op de start van Krimpenerwaard Werkt.
Presentatie 'Krimpenerwaard Werkt': 'herstart van Leerwerkbedrijf' Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' Sport gisteren
Afbeelding
Invulling voormalig IHC-terrein: kansen voor woningen, natuur en recreatie Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden