Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Startavond bescherming weidevogels Lopikerwaard

  •   121 keer gelezen

LOPIKERWAARD  • Vrijwilligers die willen meewerken aan de bescherming van weidevogels zijn woensdagavond 4 maart (20.00 uur) welkom tijdens een startavond in dorpshuis XXL te Benschop.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Agrarische Natuurvereniging Lopikerwaard en de weidevogelgroepen Lopik en Montfoort/Linschoten

"In de Lopikerwaard wordt sinds vorig jaar met drones gezocht naar nesten van weidevogels, zodat deze gedurende het seizoen kunnen worden beschermd", licht Harry de With namens de weidevogelgroep Lopik toe. "We zijn nu concreet op zoek naar uitbreiding van het team dronepiloten en naar weidevogelbeschermers. Graag nodigen wij belangstellenden daarom uit om naar de startbijeenkomst te komen en kennis te maken met de huidige groep beschermers, piloten en overige ervaringsdeskundigen."

Tevens is er deze avond een lezing door Erik Kleyheeg (SOVON), die de aanwezigen voorlicht over de wilde eend. Het jaar 2020 is door Vogelbescherming Nederland en SOVON uitgeroepen tot het jaar van de wilde eend. Hoewel de eend zich gemakkelijk aanpast aan menselijke activiteiten, is zelfs deze soort sinds 1990 met 30% achteruitgegaan. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de oorzaak hiervan.

Voor meer informatie kan worden gebeld met Harry de With, 06-53837603.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }