Gladde 'punaises' op Raadhuisplein Lekkerkerk
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Het centrum van Lekkerkerk.
• Het centrum van Lekkerkerk. (Foto: Jan Timmer)

Gladde 'punaises' op Raadhuisplein Lekkerkerk

  •   keer gelezen

LEKKERKERK • Auto's die met hun neus tegen de pui van winkels worden geparkeerd en spekgladde witte 'punaises' die in het wegdek de markering van de parkeerplaatsen aangeven.


Het wordt er op en rond het Raadhuisplein in Lekkerkerk niet overzichtelijker op en daarom trok Wisja Pannekoek (Waard18) aan de bel tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Hij wenste in het actualiteitendebat een betere oplossing voor winkeliers, marktkooplieden en winkelend publiek en werd daarin gesteund door CDA en Pro Krimpenerwaard. Pannekoek stelde dat Lekkerkerkers de nieuwe aanpassing gevaarlijk vinden. "Ze spreken van 'over de balk gegooid geld'."

Bananenschillen
Het lijkt er op dat automobilisten door deze opzet hun auto half op de weg parkeren. "Boa's en wijkagenten geven aan dat er geen handhaving kan plaatsvinden in verband met het shared-space gebied."

Pannekoek wil graag met de wethouder in gesprek om de huidige opzet snel opnieuw te bekijken. "Ik ben geen verkeerskundige, maar ik zet grote vraagtekens bij deze nieuwe maatregelen."

Andere raadsleden spraken eveneens van een probleem. Wethouder Bert Bening (verkeer) gaf aan dat hij met de 'punaises' juist wilde voorkomen dat mensen met een fysieke beperking gehinderd worden tijdens het winkelen.

"We gaan nog eens kijken wat we aan die gladheid kunnen doen. Mogelijk zijn daar meer kosten mee gemoeid. In dat geval kom ik terug naar de raad voor een ruimer budget."

Pieter van der Laan

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier