Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Zwembad De Lansingh.
• Zwembad De Lansingh. (Foto: Floris Bakker)

Huurverhoging voor verenigingen De Lansingh van de baan

  •   676 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De huurverhoging voor verenigingen in zwembad De Lansingh gaat niet door. Dat kregen zij te horen van Optisport.

Begin november ontvingen de verenigingen een e-mail van de beheerder met daarin de aankondiging dat de huurprijs in het nieuwe jaar ruim 7 procent omhoog zou gaan. Dit vanwege de verbrandingsbelasting die het Rijk door gaat voeren om het gasverbruik naar beneden te krijgen. Het zwembad verwarmen kost Optisport nu al handenvol geld en de extra belasting zal de exploitatie een stuk lastiger maken.

Sleutelhuur
Voorzitter Reinier de Jong van KZV de Lansingh voerde dinsdagavond een 'verhelderend gesprek' met de directie van Optisport. Daarin kreeg hij te horen dat er een streep gaat door de aangekondigde huurverhoging. "Dat was al mooi nieuws, maar we kregen zelfs meer dan dat. Optisport wil samen met ons onderzoeken hoe we de kosten naar beneden kunnen krijgen. Zo is gesproken over sleutelhuur. Op tijden dat wij het zwembad gebruiken, hoeven er dan geen medewerkers van het zwembad aanwezig te zijn om toezicht te houden."

Ook de hygiëne in het zwembad kwam tijdens het gesprek aan bod. Die laat al langere tijd te wensen over, zo liet De Jong al eerder weten. "Optisport erkent dat het beter moet en wil daarin ook echt stappen zetten. Ik heb daar, na dit gesprek, wel vertrouwen in dat het ook echt gaat gebeuren. Door het artikel is Optisport flink wakker geschud."

Makkelijker
Dat neemt niet weg dat De Jong vindt dat het zwembad een opknapbeurt moet krijgen. "Dat maakt het ook voor Optisport ook een stuk makkelijker om dit zwembad te exploiteren."

Tijdens de commissievergadering van afgelopen donderdag deed hij dan ook een pleidooi voor renovatie van De Lansingh. Hij wees op de vele verborgen gebreken, zoals het slechte leidingwerk. "Afgelopen zomer nog is er een oude leiding gescheurd en liep er 700.000 liter water het riool in. Misschien is het een idee om een piepklein deel van de 28 miljoen euro die Krimpen verdient met de verkoop van energiebedrijf Eneco te gebruiken om het zwembad weer in orde te maken."

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }