Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Het team vrijwilligers voor de school.
• Het team vrijwilligers voor de school.

Genieten van extra feestelijke kledingbeurs 'De Nieuwe Wiel'

  •   260 keer gelezen

LOPIK • De kinderkleding- en speelgoedbeurs van basisschool De Nieuwe Wiel bestaat 25 jaar. Reden om afgelopen weekend extra feestelijk uit te pakken.

In 1994 bedacht oprichtster Leny de Bruin het concept omdat twee scholen, De Wegwijzer en De Nieuwe Wiel, samengingen en er vervoer in de vorm van een schoolbusje moest komen. Daarvoor was geld nodig en door middel van een kledingbeurs met gebruikte kinderkleding kon dit wellicht mede gefinancierd worden.

"Deze maand bestaat de beurs 25 jaar. Wat een unicum! Eerder dit jaar -in maart- werd de vijftigste beurs feestelijk gevierd", memoreert Wendy Brokers namens de vrijwilligers.

Moeders
In september 1994 werd de beurs voor de eerste keer georganiseerd en ging een team van zeven moeders aan de slag. Op rommelmarkten werden kledinghangers en stokken gekocht om de kleding, toen verdeeld over drie lokalen, aan de kopers te kunnen presenteren.

Brokers: "Inmiddels telt het team 26 enthousiaste moeders en wordt op de vrijdagmiddag voor de beurs de benedenverdieping van de school omgebouwd. Aan het originele concept is nog weinig getornd: de verkooplijsten en het stickersysteem om de artikelen te prijzen worden nog altijd gehanteerd en tweemaal per jaar op zaterdagochtend, in maart met zomerkleding en in september met winterkleding, opent basisschool De Nieuwe Wiel aan de Juliana van Stolberglaan in Lopik haar deuren. Twee uur lang kan er tweedehands kinderkleding in de maten 80 t/m 188 worden gekocht, net als speelgoed en baby-artikelen. Bij aankoop wordt er 15% extra aan de koper berekend en de verkoper ontvangt 15% minder dan de vraagprijs. Die 30% is voor school. Dit bedrag wordt aan de kinderen op school besteed. Hiervan zijn al vele mooie extra's betaald."

In stijl
Directrice Hanneke Mulder opende de beurs zaterdagochtend in stijl. Met een korte speech vertelde ze hoe trots ze wordt van 'zoveel jaren toewijding van alle moeders die in de afgelopen 25 jaar hebben klaargestaan voor de kledingbeurs': 'Er wordt zoveel werk verzet, zodat vele kopers blij kunnen worden gemaakt'.

Via een gewonnen actie op Facebook had één klant een half uur voor het opengaan al rustig kunnen winkelen. Ook waren er tegoedbonnen vergeven.

Tenslotte werd er onder de verkopers een taart verloot die, hoe bijzonder, op het klantnummer viel van een voormalige juf van De Nieuwe Wiel. Haar kinderen genieten nu onderwijs op de Lopikse school.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }