Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Marijke, Marsja en Kim: "Het publiek staat met onze live band binnen no time te dansen."
• Marijke, Marsja en Kim: "Het publiek staat met onze live band binnen no time te dansen." (foto: Erik Jansen Fotografie)

Music Unlimited: 'Waar een wil is, is een band'

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • Vocal group Music Unlimited is uitgegroeid tot vocal band. Vanaf deze zomer treden de drie zangeressen op met een live band.

"Dit hadden we nooit durven dromen", vertelt Kim de Brake uit Schoonhoven enthousiast. Zij is samen met plaatsgenoot Marsja Driesen de oprichtster van Music Unlimited. "We hadden verwacht dat het maanden zou kosten om goede muzikanten te vinden. Het bleek met slechts een paar telefoontjes en één jamsessie geregeld. Binnen vijf minuten stond iedereen met een glimlach van oor tot oor te spelen. De sfeer en de muzikale klik was zó goed dat 'Music Unlimited De Band' direct een feit was."

Wens
Daarmee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Music Unlimited startte in 2012 en zingt meerstemmige popmuziek. De groep gebruikte altijd karaokebanden en het derde bandlid, Marijke Verhoef, begeleidde een aantal nummers op gitaar. "We merkten dat we de gitaarliedjes echt een eigen draai konden geven. Tijdens het spelen ontstond er een hele mooie energie, die je niet - of veel moeilijker- creëert met een karaokeband. Dat gebeurde ook tijdens de kampvuur sing-a-long vorig jaar. We hadden een gelegenheidsband samengesteld en de muziek kreeg vleugels. Dat wilden we vaker! Dus na jaren praten en dromen hebben we besloten het nu gewoon te doen."

De muzikanten
De zangeressen zijn enorm blij met 'hun mannen', zoals ze de muzikanten uit de vocal band gekscherend noemen. De mannen spelen allen in meerdere bands en hebben veel podiumervaring. Greg Geurtsen, die sommigen zullen herkennen van de kampvuur sing-a-long vorig jaar, neemt de drums voor zijn rekening. Robin Glissenaar zorgt met zijn gitaar voor strakke riffs, soulman Ivo Meijer geeft de band een eigen geluid met zijn Fender Rhodes Piano en bassist Maurice zet een strakke groove neer.

Music Unlimited geeft iedere liedje een eigen invulling en sfeer. Geen klakkeloos gekopieerde covers, maar verrassende arrangementen. Dat is waar de vocal band voor staat. Bij een aantal nummers zingen de mannen ook mee, waardoor er vijfstemmige harmonieën ontstaan.

Optredens
Met deze liveband is Music Unlimited klaar om feesten, evenementen en theaters op zijn kop te zetten. Marsja: "We zijn ambitieus, maar lachen ook heel wat af met elkaar. We hebben heel veel plezier, dat hoor je terug in de muziek en zie je als we op het podium staan. Bij ons eerste optreden met de band stond het publiek binnen no time te dansen."

Kampvuur sing-a-long
De komende maanden staan er diverse optredens gepland, zoals de kampvuur sing-a-long op 14 september. Deze is net als vorig jaar weer in een boomgaard bij Schoonhoven. Het publiek kan onder het genot van een zelf meegenomen hapje en drankje luidkeels rond het kampvuur meezingen met de grootste kampvuur hits. De entree bedraagt tien euro en de tickets zijn inmiddels in de verkoop via de website van de band.

Shows in het Arto Theater
Ook geeft Music Unlimited drie optredens in het Arto Theater te Schoonhoven. Op zondag 13 oktober speelt de band 'Back in Time'. Stil zitten is praktisch onmogelijk, want met nummers als 'I Wish' van Stevie Wonder en 'Think' van Aretha Franklin gaat het dak er straks af. Op 24 december is Music Unlimited te gast bij de kerstavond van het Arto Theater. Dan zal de band een selectie kerstliedjes spelen. In het nieuwe jaar verrast Music Unlimited op zondag 16 februari met 'Liefdesliedjes'. In deze show draait het om de liefde! Van ballads waarbij je een traantje wegpinkt tot heerlijk dansbare liefdesliedjes en venijnige teksten over voorbije liefde. Love Unlimited! Tickets voor de theatershows zijn te verkrijgen via de website van het Arto Theater.

Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }