Afbeelding
Foto: stockfoto

Lopik: VVD en CDA sluiten nieuw coalitieakkoord

Algemeen 817 keer gelezen

LOPIK • VVD en CDA in Lopik zijn er uit: beide partijen zetten de huidige coalitiesamenwerking voort.

VVD en CDA stellen in het nieuwe coalitieakkoord 2018-2022 zoveel mogelijk door te gaan op de ingeslagen weg, waarbij accenten worden gelegd op duurzaamheid, ouderen, veiligheid, werk, leefbaarheid en dienstbaarheid.

De coalitiepartners dagen inwoners daarbij uit om mee te denken en te helpen, waarbij de gemeente initiatieven eventueel financieel ondersteunt. Bijvoorbeeld op het gebied van leefbaarheid. 'Wij willen goede ideeën faciliteren. Kom maar op met die mooie plannen! Ga maar bedenken hoe de buurt, de wijk er uit moet zien. Maak keuzes en neem samen de verantwoordelijkheid, dan is het aan de gemeente om mee te werken en te helpen'.

Het coalitieakkoord zal ter kennisneming voorliggen in de raadsvergadering van woensdag 2 mei. 'Tijdens de bespreking staan we open voor toevoegingen. De coalitie hoopt ook in komende periode op een constructieve samenwerking en ziet daarom dit akkoord niet als exclusief eigendom', aldus Hugo van Amerongen (VVD) en Adrie Strien (CDA).

Tevens worden tijdens deze raadsvergadering de wethouders benoemd en de portefeuilleverdeling in het college van B&W bekendgemaakt.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden