• Mevrouw De Groot krijgt bezoek van 'Bas de Koekzak'.
• Mevrouw De Groot krijgt bezoek van 'Bas de Koekzak'. Foto: Floris Bakker

Fruit aan de deur in Crimpenersteyn

Algemeen 500 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • In zorgcentrum Crimpenersteyn in Krimpen aan den IJssel komt voortaan op donderdagmiddag een wagentje langs de kamers om bewoners te voorzien van een kommetje fruit.

De service is het resultaat van een samenwerking tussen zorgorganisaties Pameijer en De Zellingen. "Elke week helpen zes cliënten van Pameijer hier in Crimpenersteyn met allerlei werkzaamheden", legt vrijwilligerscoördinator Marjan Pols van De Zellingen uit. "Een aantal van hen schilt en snijdt 's morgens in de keuken vers fruit dat ze 's middags met het wagentje rond brengen bij de bewoners. Die kijken er echt naar uit, er zijn al hele leuke contacten ontstaan tussen bewoners en cliënten."

Fysiek
Voor enkele bewoners van Crimpenersteyn is de wagen een uitkomst. Hen lukt het fysiek niet meer om spullen te kopen in de winkel op de benedenverdieping van het zorgcentrum. Deze mensen kunnen bij het wagentje - indien er behoefte aan is - een boodschap doen of hun boodschappenlijstje afgeven, "maar ook zeker een gezellig praatje maken."

De wagen is omgebouwd tot een vrolijk kraampje, met een rood geruit stoffen kapje. "Eén van onze vrijwilligers is met de naaimachine aan de slag gegaan", zegt Pols. "Het ziet er nu heel vrolijk uit." De kraam kreeg de naam 'Bas de Koekzak'. Die naam zal met name bij ouderen herinneringen oproepen. "Heel vroeger had je hier langs de dijk een winkel die zo heette. Dat verklaart de naam."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden