• Het team van Koguryo.
• Het team van Koguryo. Foto: Floris Bakker

Succesvol NK voor Koguryo

Sportt 457 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Het Nederlands Kampioenschap ITF Taekwondo in Helmond is dit weekend voor sportcenter Koguryo uitstekend verlopen. De vijftien deelnemers keerden met zeven gouden en tien zilveren medailles terug naar Krimpen aan de Lek.

Merel de Rijke behaalde de overall titel met maar liefst drie gouden plakken. Ze werd eerste bij zowel het sparren, de tul als het hoogspringen. Fenne Diefenbach werd knap tweede in dezelfde klasse.

Liza Mauritz en Daphne van der Ham versloegen in hun klasse al hun concurrentes en streden samen om de titel. Liza, die over meer ervaring beschikt, won de finale. Ook Yra Labrie en Sam Delrock kwamen in hun klasse elkaar tegen in de finale. Deze werd in het voordeel beslist voor Yra. Zij pakten allebei nog een zilveren medaille: Yra bij de tul 1e dan en Sam bij de klasse 2e dan.

Met spectaculair taekwondo behaalde Quinten van Ooijen de titel in de klasse junioren heren. Tim Springvloet behaalde in klasse senioren A +85 kg een zilveren medaille en Girvianno Archibald bemachtigde een zilveren plak bij het onderdeel hoogspringen jeugd jongens -140 cm.

Mellua Tupamahu wist een knappe tweede plaats met sparren te bemachtigen in de grote klasse jeugd meisjes b -140 cm. Tevens wist zij een gouden medaille te veroveren met hoogspringen in haar divisie. Beverly Limpiada behaalde in de C klasse junioren -50 kg sparren nog een 2e plaats en ook met tul een 2e plaats.