Investeren in zonnepanelen op Sportcentrum Papendrecht nog mogelijk

  •   110 keer gelezen

PAPENDRECHT • Voor inwoners en ondernemers is het nog steeds mogelijk om te investeren in de zonnepanelen op Sportcentrum Papendrecht. Van de 710 geplande panelen zijn er nu ruim 250 gekocht.

Er zijn dus nog ruim 450 panelen beschikbaar. Donderdag 24 januari om 19.30 uur wordt een informatieavond gehouden over de aanschafmogelijkheden van zonnepanelen op andermans dak.

Bij particulieren kunnen woningeigenaren, huurders en appartementseigenaren in een VvE meedoen. Ook zakelijke aansluiting kunnen meedoen, zoals ondernemingen, verenigingen, Verenigingen van Eigenaren en kerken. Kortom: iedereen met een kleinverbruiksaansluiting voor elektriciteit kan meedoen als zij wonen of gevestigd zijn binnen het zogenaamde postcoderoos-gebied rondom dit dak.

Een paneel kost 350 euro. Deelnemers worden lid van burgercoöperatie Drechtse Energie. De coöperatie regelt alles en zorgt voor aanschaf en plaatsing van de zonnepanelen. Deelnemers korting op hun energiebelasting een deel van de opbrengsten van de energieverkoop.

Wethouder Duurzaamheid en Ecologie Arno Janssen en Willy Verbakel, voorzitter van Coöperatie Drechtse Energie tekenden afgelopen november officieel de gebruiksovereenkomst voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het Sportcentrum.

Er zijn al acht Zon op Andermans Dak projecten op deze manier tot stand gekomen in de Drechtsteden. "Als dit dak vol is, gaan we zeker ook in Papendrecht nieuwe projecten starten", zegt projectleider Arnoud Offerhaus. Aanmelden blijft dus mogelijk.

Het project start dit voorjaar als er voldoende panelen zijn verkocht. Voor meer informatie: www.drechtsestromen.net/zon.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }