Afbeelding

College Alblasserdam wil investeren in prettiger wonen en ondernemen

Algemeen 237 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het college van Burgemeester en Wethouders van Alblasserdam stelt de gemeenteraad voor om de bestuursperiode van 2018 tot 2022 te starten met het reserveren van ongeveer 1 miljoen euro voor ambities die opgenomen zijn in het coalitieakkoord.

Het college investeert hiermee in armoedebestrijding, jeugd, het verbeteren van de kwaliteit van de openbare ruimte, bereikbaarheid, energie- en klimaatregelingen en handhaving. Om de ambities waar te maken, is het wendbaar maken en versterken van de organisatie een randvoorwaarde. Hiervoor is een bedrag van 450.000 euro vrijgemaakt. De investeringen zijn mogelijk dankzij meer geld vanuit het Rijk. Het financieel Meerjarenperspectief is gunstig en biedt ruimte voor ontwikkelingen en ambities.

In de periode van 2018 tot 2022 werkt de gemeente langs vijf sporen aan een Alblasserdam waar het nog prettiger wonen en ondernemen is. De sporen zijn: actiever en zorgzamer, buiten beter, beter wonen, bereikbaarder en ondernemender.

In de Perspectiefnota 2019 blikt het college vooruit op de financiële balans en de ontwikkelingen voor de komende jaren tot 2022. Deze nota markeert het begin van een nieuwe bestuursperiode. Onder de noemer van het coalitieakkoord 'Samen maken we Alblasserdam' bouwt het college voort op de afgelopen vier jaar. Ook de samenwerking met inwoners, ondernemers en organisatie wordt met nieuw elan voortgezet.

De uitwerking van het coalitieakkoord gebeurt met de raad, inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners en krijgt vorm in een nieuwe Samenlevingsagenda. De Samenlevingsagenda 2.0 is een dynamisch document en bevat de inhoudelijke beleidskeuzes voor de komende collegeperiode. In de Perspectiefnota 2019 staat een eerste financiële indicatie van de investering op de vijf sporen van het coalitieakkoord.

Wethouder Verheij: "Een gezond huishoudboekje is een belangrijke randvoorwaarde voor de opgaven waar we voor staan. Zo willen we op een goede manier voorzien in de toename van de zorgvraag en willen we ambities uit de Samenlevingsagenda waarmaken. Dit betekent dat de meerjarenbegrotingen sluitend moeten zijn. Deze Perspectiefnota biedt hiervoor een goede basis."

De gemeenteraad van Alblasserdam behandelt de Perspectiefnota op dinsdag 10 juli tijdens de algemene beschouwingen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Eerste HSP Café - Drechtsteden op 17 mei in Papendrecht Nieuws 21 uur geleden
• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden