Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Lagere afvalstoffenheffing in Papendrecht voor kleine huishoudens

Algemeen 344 keer gelezen

PAPENDRECHT • Eenpersoons en tweepersoons huishoudens in Papendrecht gaan in de toekomst minder afvalstoffenheffing betalen dan gezinnen.

Dat heeft D66 bedongen in een motie, die donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering met grote meerderheid werd aangenomen.

De partij vindt het niet eerlijk dat eenpersoons huishoudens evenveel moeten betalen voor het ophalen van afval, terwijl ze minder afval produceren en vaak ook minder te besteden hebben. Veel eenpersoons huishoudens zijn immers jongeren en ouderen.

“Het is fair om wie minder afval produceert, ook minder te laten betalen voor afvalverwerking”, vindt D66, die steun kreeg van alle partijen behalve de ChristenUnie en de SGP. Die laatste partij wilde nu nog geen beslissing nemen, omdat het onderwerp later behandeld wordt wanneer de gemeente Papendrecht gaat nadenken over de afvalinzameling. Mogelijk stapt Papendrecht (deels) over op ‘diftar’, waarbij de aanbieder van het vuil betaalt per zak of volle kliko. Ook staat de optie open in Papendrecht om het huisvuil achteraf pas te laten scheiden door de afvalverwerker.

In de eerstvolgende vergadering waarbij de lokale heffingen besproken worden, komt het college van B&W met een voorstel om eenpersoons huishoudens en tweepersoons huishoudens minder te laten betalen. Dat bedrag zal op ongeveer 80 procent liggen van het huidige bedrag van 337 euro dat nu berekend wordt aan ieder huishouden in Papendrecht.

Omdat de gemeente Papendrecht vindt dat de afvalstoffenheffing zoveel mogelijk kostendekkend moet zijn, zal het tekort dat nu dreigt te ontstaan, opgebracht moeten worden door de meerpersoons huishoudens. Oftewel; de gezinnen gaan meer betalen aan afvalstoffenheffing.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden