Foto: Janneke Boogaard

Eindelijk overdekte fietsenstalling in het centrum van Papendrecht

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeenteraad van Papendrecht heeft donderdagavond unaniem ingestemd met het realiseren van een overdekte fietsenstalling in het pand aan de Veerpromenade 104, waar voorheen onder meer Aktiesport gevestigd was.

Door de beoogde ontwikkeling aan de Veerpromenade kan de tijdelijke bewaakte fietsenstalling niet blijven voortbestaan op de huidige locatie. Daarom moest er gekeken worden naar een alternatief.

Een overdekte fietsenstalling is een lang gekoesterde wens van de gemeenteraad van Papendrecht. Al in 2011 werd de wens uitgesproken voor de komst van een permanente overdekte fietsenstalling in het centrum.

Met de overdekte fietsenstalling hoopt de gemeente Papendrecht dat het gebruik van de auto als vervoermiddel naar het centrum zal verminderen.

Als de overdekte fietsenstalling straks in gebruik genomen is en hij loopt goed, zal dat een besparing van 60.000 euro opleveren voor de gemeente Papendrecht. Dat geld is hard nodig omdat de gemeente in het rood dreigt te gaan staan. De komende jaren wordt er in totaal 8 miljoen euro bezuinigd.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5