• Enkele jongeren en de initiatiefnemers van het Jongerenplatform, met Karel Spitsbaard links en Ruud Lammers rechts vooraan.
• Enkele jongeren en de initiatiefnemers van het Jongerenplatform, met Karel Spitsbaard links en Ruud Lammers rechts vooraan. Foto: Aangeleverd

OP neemt initiatief voor Jongerenplatform in Papendrecht

Algemeen 297 keer gelezen

PAPENDRECHT • OP-raadslid in spé Karel Spitsbaard heeft het initiatief genomen om een Jongerenplatform te starten.

“Het geluid van jongeren in de gemeente Papendrecht kan en moet veel steviger worden aangezet”, vinden hij en fractievoorzitter Ruud Lammers van Onafhankelijk Papendrecht (OP). Vooral de jeugd van 12 tot 18 jaar komt er bekaaid vanaf. Er zijn vrijwel geen voorzieningen waar zij naartoe kunnen.

Het Jongerenplatform beleefde deze week de formele start. Na de vakantie komt er een vervolgbijeenkomst. Het platform staat open voor alle jongeren, dus ook van andere politieke oriëntaties.

Onafhankelijk Papendrecht steunt het Jongerenplatform en wil zich ervoor inzetten de ideeën uit het Jongerenplatform te vertalen naar de gemeentepolitiek. Er zijn ongeveer tien jongeren die aan het Jongerenplatform mee willen doen. Jongeren die willen meedoen kunnen contact opnemen met Karel Spitsbaard.

Karel is docent Nederlands op het Willem de Zwijger College en en heeft veel contacten met jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar.

Ruud: “Vanuit het platform hopen wij het geluid van de jongeren te verkennen, te definiëren en vervolgens uit te dragen.” De fractievoorzitter van OP noemt het opvallend dat enkele jongeren aangeven niet te weten waar ze heen moeten als er thuis problemen zijn. Ruud: “Ik dacht zelf dat dit wel bekend was . Sterk Papendrecht zet zich daarvoor in, maar het blijkt dus dat hier een blinde vlek zit. Dát soort zaken willen we helder krijgen en dan adresseren in de gemeenteraad. En dan bijvoorbeeld ervoor zorgen dat er goede informatievoorziening op scholen komt.”

Een ander onderwerp dat aan de orde komt in het Jongerenplatform, is het gebrek aan goede uitgaansgelegenheden voor jongeren.

Ruud Lammers: “Het moet echt een platform worden waarin jongeren uit Papendrecht zich herkennen, waarin hun problemen aan de orde komen, maar ook hun visies en ideeën voor de toekomst, en concrete verbetervoorstellen. Daar willen wij dan als fractie OP mee aan de slag en we hopen dat andere politieke partijen dan natuurlijk meedoen.”

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Eerste HSP Café - Drechtsteden op 17 mei in Papendrecht Nieuws 21 uur geleden
• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden