Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>• Het voetpad langs de Nedersassen.</p>

• Het voetpad langs de Nedersassen.

(Foto: Bert Bons)

College Alblasserdam stelt buitenlift voor bij Opgang Nedersassen

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het Alblasserdamse college stelt de raad voor om bijna 70.000 euro uit te trekken voor een buitenlift bij Opgang Nedersassen.


De kosten hiervan, 68.750 euro, kunnen worden betaald door de lager uitgevallen investering van de reconstructie van het Raadhuisplein en de Havenstraat. De lift wordt geplaatst naast de zij-ingang van de HEMA. 

Om deze locatie bereikbaar te maken wordt er een pad naar toe aangelegd en komt er een voorziening met extra verlichting. In de totale investering is rekening gehouden met de aanleg van cameratoezicht en een directe lijn richting de storingsdienst van de leverancier. 

Effect
De lift zal wat betreft het college elke dag van de week van 9.00 tot 21.00 uur te gebruiken zijn. ‘Het effect van de gekozen variant is het verhogen van de bereikbaarheid van de Cortgene en de Rederij voor minder validen.’

Er is contact geweest met de eigenaar van het Makado winkelcentrum. ‘Deze heeft aangegeven positief tegen de ontwikkeling aan te kijken en mee te willen denken, maar geeft aan enige voorbehoud te willen nemen op het technische en het esthetische deel van de liftconstructie.’

Fundering
Mocht blijken dat er uiteindelijk geen overeenstemming is met de eigenaar van Makado, dan dient de liftconstructie door middel van een lichte paalfundering te worden gerealiseerd. Deze kosten zijn nu niet meegenomen in de totale investering, maar worden geraamd op 15.000 tot 20.000 euro.

Het voorstel is de volgende stap in de discussie rond het aanpakken van de Opgang Nedersassen. Een eerder plan voor een opknapbeurt ging van tafel vanwege de hoge kosten. Met name D66 drong aan op het onderzoeken van de mogelijkheid van een buitenlift. 

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier