• Het voetpad langs de Nedersassen.
• Het voetpad langs de Nedersassen. Foto: Bert Bons

College Alblasserdam: 20.000 euro voor onderzoek naar buitenlift bij Nedersassen

Algemeen 298 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Om te onderzoeken of een buitenlift als alternatief voor het toegankelijker maken van de Opgang Nedersassen in Alblasserdam haalbaar is, wil het college ongeveer 20.000 euro uittrekken.

De partijen bespreken het voorstel dinsdag 9 februari tijdens de commissievergadering Grondgebied. De aanpak van de veelbesproken verbinding naar het gemeentehuis en het Raadhuisplein ging vorig jaar van tafel omdat deze te duur zou zijn. Met name D66 drong erop aan om als alternatief de plaatsing van een buitenlift te onderzoeken.

Daar gaat het college in mee. In het voorstel wordt gesproken over het krediet van 75.000 euro wat nog voor dit project beschikbaar was. Wethouder Arjan Kraijo: “Daarvan is ongeveer 50.000 euro al gebruikt voor eerdere onderzoeken naar onder meer de bodemgesteldheid en voor het plaatsen van bomen.”

Positief
De circa 20.000 euro die nog resteert wordt nu ingezet om de mogelijkheden van een buitenlift in kaart te brengen. D66 gaf eerder aan dat een vergelijkbare lift in Sliedrecht 150.000 euro kostte. “Mocht de uitkomsten positief zijn en het besluit vallen om zo’n buitenlift te realiseren, dan zal er een nieuw krediet aangevraagd worden bij de gemeenteraad.”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden