Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Huib Kooyker

Wilgen geknot voor Leerorkest Drechtsteden

  •   26 keer gelezen

DRECHTSTEDEN • Ladies Circle Alblasserwaard heeft met het knotten van wilgen en een eigen bijdrage 600 euro bijeengebracht voor het Leerorkest Drechtsteden. Bij het wilgenknotten kregen zij hulp van de leden van de Tafelronde Alblasserwaard en de Knotgroep Alblas.

Een cheque van 600 euro is door Eveline Stam en Mariska Strop (rechts) overhandigd aan voorzitter Lucienne van der Lans, secretaris Arnoud Offerhaus en directeur Marco Brand.

Stichting Leerorkest Drechtsteden werkt aan het invoeren van muziekonderwijs op de basisschool. Samen muziek maken heeft een enorme positieve invloed op de algehele ontwikkeling van kinderen. De stichting zorgt voor de instrumenten en vakdocenten.

"Steeds meer scholen en ouders omarmen onze gedachten. Wij werken er hard aan om muziekeducatie op alle basisscholen in de Drechtsteden de plek te geven die het verdient. Daarvoor is sponsoring zoals van Ladies Circle Alblasserwaard zeer waardevol", aldus voorzitter Lucienne van der Lans.

Op acht scholen (500 kinderen) in de regio is Leerorkest Drechtsteden inmiddels actief. Daar krijgen kinderen van groep 5 tot en met 8 wekelijks tijdens schooltijd een uur muziekles van een team muziekdocenten.

Zij oefenen, in kleine groepjes, op een van de instrumenten uit het symfonieorkest. En maandelijks krijgen de leerlingen 'orkestrepetitie'. Elk schooljaar start een nieuw orkest met groep-5-leerlingen en stromen de anderen door naar het tweede, derde of vierdejaars orkest. Zo zijn er dus na verloop van tijd op elke deelnemende school vier leerorkesten. Bij grote orkestrepetities en uitvoeringen spelen kinderen uit groepen van alle scholen samen in het Talentenorkest.

Voor meer informatie: www.leerorkestdrechtsteden.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }