Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Arjan Erkel toen hij ontvoerd was.
• Arjan Erkel toen hij ontvoerd was. (Foto: www.arjanerkel.nl)

Lezing Arjan Erkel over 'Ontvoerd maar geen slachtoffer'

  •   89 keer gelezen

PAPENDRECHT • Arjan Erkel komt op zondag 24 november naar Papendrecht om over zijn ontvoering te spreken in de PUP-tent.

Arjan Erkel werd in 2002, als medewerker van Artsen zonder Grenzen, in de Russische deelstaat Dagestan ontvoerd door gemaskerde en zwaarbewapende rebellen. In een piepkleine ruimte onder de grond werd hij gevangen gezet. Maar liefst 607 spannende dagen vreesde hij voor zijn leven.

Zondag 24 november komt Arjan naar Papendrecht om in de PUP-tent op De Markt om zijn aangrijpende verhaal te doen. "Ook al had ik het liever niet meegemaakt, ik voel geen woede. Op een of andere manier heb ik mezelf elke dag weer weten te motiveren om verder te leven en te proberen iets van mijn situatie te maken."

In een emotionele vertelling geeft hij antwoord op vragen die hij vaak krijgt: wat ging er door hem heen, hoe ging hij om met de voortdurende angst en wanhoop, waar vond hij ondanks alles troost en hoop?

Hij legt ook de verbinding met nu: "Wij leven hier in vrijheid, dus we zouden allemaal kunnen werken aan onze dromen. Toch doen we dat niet altijd en daar zijn we zelf verantwoordelijk voor. Ik wil mensen die spiegel voorhouden. Wat wil jij bereiken of veranderen? Wat heb je nodig of wat houdt jou tegen? Hoe groei je naar vrijheid in denken en doen?"

De lezing van Arjan Erkel is zondag 24 november om 14.00 uur in de PUP-tent op de Markt in Papendrecht. Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }