Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Stockfoto 123RF

Arrestatie na hoogoplopend burenconflict in Alblasserdam

  •   keer gelezen   112

ALBLASSERDAM • De politie heeft woensdagavond 7 april een 16-jarige jongen aangehouden in de Vroegestraat in Alblasserdam. De politie verdenkt de jongen uit Alblasserdam ervan dat hij iemand heeft mishandeld.


In de wijk is tussen overburen al langer een conflict gaande. Woensdag liepen de gemoederen opnieuw hoog op. Zo hoog, dat de politie uiteindelijk met zes wagens, waaronder twee hondengeleiders ter plaatse kwam. Er zijn twee wapens, in de vorm van een bijl en een metalen staaf in beslag genomen.

De politie kreeg in de avond een melding over een vechtpartij, waarbij mogelijk wapens bij betrokken zouden zijn. Er werd gerept over een honkbalknuppel, een mes en een bijl. Agenten kwamen met spoed ter plaatse. In de middag was de wijkagent ook al aanwezig geweest om te bemiddelen.

Er werden bij het conflict in de avond in ieder geval een metalen staaf / buis en een bijl aangetroffen en in beslag genomen. Op het moment dat de arrestatie zou gaan plaatsvinden van de 16-jarige jongen, kwam een extra hondengeleider ter plaatse. De hondengeleider stond met een schild klaar, maar hoefde verder niet in actie te komen. De tiener kon vrij makkelijk worden aangehouden. Op het politiebureau zal moeten blijken wat er nu precies is voorgevallen en wie voor welk deel van het conflict verantwoordelijk is.

Het conflict in de straat speelt al veel langer. Volgens buurtbewoners is het het beste als één van twee partijen in een andere huurwoning in een andere straat wordt geplaatst door Woonkracht10. Zij zijn het gedoe in de straat inmiddels zat.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier