Foto: Stockfoto 123RF

Altena heeft nog geld over voor coronasteun

  •   keer gelezen

altena • Ondernemers, verenigingen en organisaties kunnen nog tot 31 december dit jaar bij de gemeente een aanvraag indienen voor het stimuleringsfonds.


Voor activiteiten die gericht zijn op het opnieuw opstarten na de afgelopen coronaperiode, betaalt de gemeente Altena de helft, tot een maximum bedrag van 1500 euro. 

Sinds juni heeft Altena een aantal aanvragen ontvangen, maar er is nog budget beschikbaar. Het stimuleringsfonds is een tijdelijke subsidieregeling van in totaal 100.000 euro. 

Eenmalige bijdrage
Ondernemers, bedrijven en organisaties die geraakt zijn door de coronacrisis en hun activiteiten weer opstarten kunnen daarvoor een eenmalige bijdrage aanvragen van maximaal 1500 euro. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om het opstarten van de horeca, het plannen van evenementen, het organiseren van culturele activiteiten of verenigingsactiviteiten.

Voor het opnieuw opstarten na corona maken ondernemers, organisaties en verenigingen eenmalige kosten. 

Denk hierbij onder andere aan het aanbrengen van looproutes, spatschermen en desinfectie. Maar ook het verder uit elkaar moeten zetten van tafel op terrassen of het opnieuw laten keuren van materiaal dat tijdens de coronaperiode geschorst is. 

Ook met terugwerkende kracht
Een bijdrage kan aangevraagd worden voor activiteiten tussen 28 april en 31 december 2021. Ondernemers, organisaties en verenigingen kunnen dus ook met terugwerkende kracht alsnog een aanvraag indienen, als zij al kosten gemaakt hebben.

Door de coronacrisis hebben veel ondernemers, bedrijven en organisaties hun reserves moeten aanspreken. De versoepelingen vanaf eind april gaven de samenleving en economie weer wat ruimte om activiteiten opnieuw op te starten. 

De gemeente Altena wil ondernemers, verenigingen en organisaties daar graag bij ondersteunen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten