Afbeelding

Altena, woningcorporaties en scholen tekenen convenant om jongeren op te leiden voor de bouw

Algemeen 179 keer gelezen

ALTENA • Gemeente Altena, woningcorporaties Bazalt Wonen en Land van Altena, BouwSchool Breda en het Da Vinci College bundelen de krachten om leerlingen voor de bouw op te leiden en te behouden voor de bouwsector. 

Dit hebben zij maandag vastgelegd in een vierjarig convenant. Met het convenant willen zij door leerling-bouwplaatsen zoveel mogelijk opleidingsplaatsen realiseren voor leerlingen in Altena. 

Deze plekken zijn van groot belang om het leerproces van toekomstige vakmensen binnen de bouwsector te bevorderen en hen voor de bouwsector te behouden. 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
“De komende jaren willen we samen met onze partners actief werken aan het realiseren van nieuwe woningen”, zegt wethouder Hans Tanis.

“Wat is er dan mooier om bij nieuwbouwprojecten ook jongeren uit de regio de gelegenheid te geven werkervaring op te doen? Ik zie het als een stukje maatschappelijk verantwoord ondernemen dat bedrijven hierbij ook proberen om jongeren op te leiden. Dat is echt van groot belang.”

Ook de woningcorporaties in Altena vinden het belangrijk dat jongeren uit het werkgebied het vak leren en zetten dan ook leerlingen op de bouw van hun projecten in. Het opleiden van leerlingen is een integraal onderdeel van het bedrijf- en aanbestedingsbeleid.

Opleidingsinstituut BouwSchool Breda en het Da Vinci College spannen zich als regionale opleidingsbedrijven voor praktijkscholing in om het vakmanschap in de bouw voor de toekomst te behouden. Dit doen zij door op zoveel mogelijk plekken leerling-bouwplaatsen te ondersteunen en te begeleiden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 21 uur geleden
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws gisteren
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden