Afbeelding
Foto: aangeleverd

Ideeënavond over waterberging en mottekasteel Kerkdriel

Algemeen 564 keer gelezen

KERKDRIEL • Hoe kan het verhaal van Hertog Jan het beste over het voetlicht worden gebracht op de plek waar ooit zijn mottekasteel stond? Annick Wolf doet daar afstudeeronderzoek naar en hoopt donderdag 6 december ideeën te verzamelen van meedenkers.

De gemeente Maasdriel en Waterschap Rivierenland gaan aan de Duitse Weistraat een waterberging graven om bij hevige regenval droge voeten te houden. Annick, student Ruimtelijk Ontwerp, legt uit: "Er is in het ontwerp al rekening gehouden met nevenfuncties zoals de ecologische waarde, historie en extensieve recreatie, maar met mijn onderzoek wil ik dit verrijken. Hoe kunnen we er het beste een plekje van maken om even los te komen van de dagelijkse sleur en wat mee te krijgen over het epische verhaal van Hertog Jan 1? Op deze locatie bevond zich vroeger namelijk de voorburcht van een mottekasteel."

Workshop
Op 6 december is iedereen vanaf 19:15 uur welkom in de Hoenzadrielzaal van woonzorgcentrum De Leyenstein in Kerkdriel. Om 19:30 uur start de inleiding, gevolgd door een workshop waarbij ideeën en wensen verzameld worden. "Denk aan thema's als recreatie, cultuurhistorie en duurzaamheid." Rond 20:30 uur volgt een terugkoppeling per groepje. 

Het gezamenlijke resultaat van de avond draagt Annick over aan de gemeente, die heeft aangegeven daarvoor open te staan.

Afstudeeronderzoek
De waterberging en het mottekasteel zijn een testcase voor het afstudeeronderzoek van Annick. Haar onderzoek heeft tot doel een methode te ontwikkelen die ervoor zorgt dat 'zachte waarden' meegenomen kunnen worden in een ontwerp door middel van een draagvlakonderzoek. 

Om een indicatie te hebben van het aantal meedenkers ontvangt Annick graag een mailtje (annick.wolf97@gmail.com) van de mensen die van plan zijn donderdag te komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden