Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Matthijs Daniëls
met filmpjes

Roy Hoornweg en Renata Haring winnaars Krakelingenloop Heukelum

  •   keer gelezen   Sport

HEUKELUM • Roy Hoornweg en Renate Haring hebben zaterdag de dertiende Krakelingenloop in Heukelum gewonnen, de vierde wedstrijd in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit 2017. Voor beiden was het een overwinning met behoorlijke overmacht: 31.46 en 40.40. 


De naam van Papendrechter Hoornweg staat mooi op de knappe eregalerij in Heukelum. De meervoudig Nederlands kampioen op de baan was vanzelfsprekend de gedoodverfde winnaar, maar startte kalm aan. "Ik wilde Henkjan den Braven de eerste kilometers uit de wind houden, mijn teamgenootje", zo zei Hoornweg aan de finish tegen speaker Bert Lock. "Maar hij moest al wat eerder een gaatje laten. Toen heb ik er wat meer gas op gezet."

Het werd een solo van een kleine zeven kilometer naar de finish en dat gold evenzeer voor nummer twee Paul Visser. Die gaf bijna twee minuten toe op de winnaar (eindtijd 33.38), maar deed goede zaken in het overall klassement van het Grote Rivieren Loopcircuit. Concurrenten Henkjan den Braven en Arjan Kaashoek kwamen als vierde en vijfde binnen in Heukelum - na Tim den Besten uit Elburg, een nieuw gezicht in het circuit - stond als nummer drie op het podium - en gaven dus wat punten prijs op Visser. 

"Ik loop volgende week een marathon in Tilburg, maar dan zal ik niet voluit gaan", zo gaf Visser blijk van zijn klassementsambities. "Ik wil in de Lenteloop en Lingewaalloop voor het circuit goed zijn in juni."

Vrouwen
Renata Haring lijkt na haar tweede plek in de SecureRun in Ameide en de overwinning in Heukelum een serieuze gegadigde voor een topnotering in het totaalklassement over de negen wedstrijden van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit. Hoewel ze met haar tijd van zaterdag niet te content was. "Een paar jaar geleden liep ik nog 36,12, maar ik ben daarna geblesseerd geraakt en geopereerd. Ik heb ook niet meer zoveel tijd om te trainen als vroeger", zei de loopster uit Numansdorp. "Maar ik hoopte toch onder de 40 te lopen, dus dan valt dit een beetje tegen."

Desalniettemin had ze van de wedstrijd genoten. "Ik vind dit circuit hartstikke leuk. Door deze plaatsjes heb ik nog nooit gelopen. Je komt weer eens andere mensen tegen. Ik vind het gezellig en ontspannen lopen hier." Emmy Vink was de tweede vrouw van de dag in 43.07, Petra Bruijs was met 43.23 derde.

De winnaars per categorie waren zaterdag: Roy Hoornweg (Msen), Erik-Jan Hoogendoorn (M35), Egbert Hooijkaas (M45), Amriet Oemraw (M55), Anouk Kruiswijk (Vsen), Renata Haring (V35), Petra Bruijs (V45), Daniël Krol (M 5km), Litha Doeland (V 5km), Stef Vroegh, Marilou van der Grijn, Sebastiaan Sprong, Delphine van der Grijn, Freek Bosveld, Gyenne Inge (jeugdlopen) en Hermeta (bedrijvenloop).

Alle uitslagen van de Krakelingenloop en andere wedstrijden en klassementen zijn te vinden op de website. De volgende loop in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit is de Nationale Lenteloop in Papendrecht, die dit jaar voor het deel uitmaakt van het circuit.
 

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier