Afbeelding

Controle van vrachtverkeer op 15-tons wegen

Algemeen 1.289 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Waterschap Rivierenland wil samen met de politie ende gemeenten in de Alblasserwaard de komende tijd gaan handhaven op de zogeheten 15-tonswegen. 

Een groot aantal wegen in de regio is te smal, heeft geen stevige ondergrond en is vaak niet sterk genoeg voor het zware vrachtverkeer. Er zijn klachten over trillingshinder en problemen met de verkeersveiligheid.

Op de smalle wegen ontstaan door de combinatie van vrachtwagens en fietsers, vaak verkeersonveilige situaties. Daarnaast kan het zwaar verkeer trillingen veroorzaken waar de bewoners hinder van kunnen ondervinden. Zwaar vrachtverkeer is hierdoor niet gewenst.

Verkeersveiligheid waarborgen
Waterschap Rivierenland controleert, in samenwerking met de gemeentes en de politie de naleving van de regels op de 15-tonswegen. De controles vinden plaats op wegen waar klachten zijn of schade is ontstaan.  Het doel van de controles is om de verkeersveiligheid en de leefbaarheid te waarborgen. Het vrachtverkeer dat wordt gecontroleerd, gaat onder begeleiding naar een weegbrug in de omgeving. Op de locatie wordt een weging uitgevoerd en vindt er controle plaats van de voertuigdocumenten.

Samenwerking
Het Waterschap Rivierenland en drie gemeenten in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (AV) werken aan een verkeersveilige regio, waarbij gestreefd wordt naar nul verkeersslachtoffers.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden