Afbeelding
Foto: Jorge Morales
ingezonden mededeling

Overwinteren in Spanje gedurende de herfst en winterperiode

Algemeen 592 keer gelezen

Omringd door bergen en de zee is het zuiden van Spanje de ideale bestemming voor iedereen die last heeft van de winter blues.

Hoewel de indrukwekkende landschappen het eerste is wat in het oog springt, is deze regio de ideale beginplaats om het rijke verleden van Spanje te verkennen. Met name als een bestemming voor een zonvakantie oktober omdat in die periodes de temperatuur met 25 – 30 graden haast ideaal is. met  Van de Romeinse en Moorse invloeden tot de traditionele Andalusische keuken. Met de Noord-Afrikaanse kust in zicht op een heldere dag, de prachtige havendorpjes en het aangename klimaat, is dit de ideale locatie om de winter door te brengen.?

Marbella?
Marbella is een dorp langs de zuidelijke kust van Spanje, beter gekend als de Costa del Sol. Het is gelegen in het zuidwesten van Malaga, op zo'n 45 minuten van de luchthaven. Met prachtige lange stranden langs de hele kustlijn is een vakantie in Marbella in de zomer een goede keuze voor strandliefhebbers. Het oude centrum van Marbella is dan weer erg gezellig met zijn vele smalle straatjes. Ideaal om even in te verdwalen en de prachtige balkons en typische Spaanse huisjes te bewonderen.?In de wintermaanden is het klimaat van de Costa del Sol ideaal om te overwinteren.

Malaga?
Ook de stad Malaga zelf is een gezellige overwinteringsplaats voor wie de koude winters bij ons wil achterlaten. Het oude centrum van de stad is een van de mooiste in de streek terwijl strandliefhebbers hun namiddag kunnen spenderen op een van de vele stranden net buiten de stad. Ook de haven met zijn prachtige promenade is een blikvanger en geeft je het hele jaar door een vakantiegevoel. Een vakantie Malaga is ook interessant voor wie graag wat actief bezig is. De El Chorro kloof is gelegen op zo'n 45 minuten van het stadscentrum en is een van de meest indrukwekkende stukjes natuur in het zuiden van Spanje.?

Fuengirola?
Overwinteren in een van de vele vakantievilla's met zwembad voelt aan als een lang uitgerekte vakantie in Andalusië. Ooit was Fuengirola een klein vissersdorp voor het een levendige stad werd. Tegenwoordig vind je er heel wat shoppingmogelijkheden, prachtige stranden en een ruim assortiment aan tapasbars en restaurants. Net door deze troeven is Fuengirola een aantrekkelijke vakantiebestemming geworden. Met een zandstrook van ruim zeven kilometer is het niet verwonderlijk dat watersporten hier erg in trek zijn. Zo is het een van de beste plaatsen om te leren duiken of snorkelen.


Costa del Sol
Houd je niet van drukte in de stad en veel bebouwing om je heen, maar van rust en natuur? Andalusië heeft op korte afstand van Marbella, Malaga en Fuengirola een grote keuze aan vakantiehuizen in een natuurlijke omgeving met in de winter temperaturen rondom de 20 graden! Een bekende aanbieder is La Casita die speciale arrangementen aanbiedt voor wie wil overwinteren in Andalusië, zoals een wijnreis langs de bodega's met wijnkoelkasten. Lekker in je eigen huis, of op een kleinschalige accommodatie waar ook andere gasten van de winterzon genieten kijk je uit over fruit- en olijfbomen van soms eeuwen oud en geniet je van een lange vakantie in een aangenaam klimaat.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Heerlijk historisch hardlopen in Nieuwpoort: Singelloop trekt veel deelnemers en publiek met korte video's en foto's 17 uur geleden
• Tonja Versluis met haar boek Diepgeworteld.
Tonja uit Nieuw-Lekkerland schrijft roman over adoptie: 'De reis naar Sri Lanka was een goudmijn!' Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Vijfheerenlanden moet nog 246 asielzoekers opvangen: 'Alle zeilen bijzetten om de opgave te halen' Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden