De betrokkenen, met v.l.n.r. Floor Vermeulen, Kees Scheer, Kees Boender, Hans Freije.
De betrokkenen, met v.l.n.r. Floor Vermeulen, Kees Scheer, Kees Boender, Hans Freije.

Mourik uit Groot-Ammers gaat voor nul verkeersslachtoffers

Algemeen 879 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Nul verkeersslachtoffers. Daarvan maakt Infra-aannemer Mourik uit Groot-Ammers een punt.

Kees Scheer van Mourik, Gedeputeerde Floor Vermeulen, Kees Boender (verkeersveiligheidsambassadeur voor Alblasserwaard-Vijfheerenlanden) en Hans Freije (verkeerswethouder van Gorinchem) in Gorinchem Noord de eerste vrachtwagen onthuld met het woordmerk 'Mourik maakt een punt van nul verkeersslachtoffers'. 

Met het aanbrengen van dit woordmerk op de bedrijfsvoertuigen bekrachtigt Mourik de grote inzet van het bedrijf voor verkeersveiligheid. Het is het eerste bedrijf in Zuid-Holland dat dit woordmerk heeft geadopteerd.

Mourik is al jaren actief voor veiligheid, ook in het verkeer, en werkt daarbij nauw samen met de partners in de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Het credo van het bedrijf is: "We doen het werk veilig of we doen het niet". Zo was Mourik het eerste bedrijf in deze regio dat een verkeersveiligheidsmanifest ondertekende. Dit manifest is een middel in de samenwerking met bedrijven in de regio.

De onthulling vond vrijdag plaats tijdens het werkbezoek van Floor Vermeulen en de leden van het Provinciaal Verkeer en Vervoerberaad (PVVB) van Zuid-Holland aan de regio.

Het woordmerk op de bedrijfswagens van Mourik is een uiting in het kader van de provinciebrede meerjarige campagne 'Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers' die enkele weken terug is gestart. De campagne is een initiatief van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH) en wordt mede gedragen door de regionaal samenwerkende overheden en hun partners in de provincie.

Jaarlijks vallen er meer dan 3000 verkeersslachtoffers in Zuid-Holland. Het aantal moet terug naar nul.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden