• Op z'n tandvlees pakt Teo Muis de zege.
• Op z'n tandvlees pakt Teo Muis de zege.

En dat is vier voor vijftiger Teo Muis

Sport 760 keer gelezen

NOORDELOOS • De tegenwoordig in Gorinchem woonachtige en inmiddels vijftig jaren tellende Teo Muis is in de bloei van zijn wielerleven. Bij de A-categorie van de regiorecreanten kwam de geboren Giessenburger maandag in de Ronde van Noordeloos als eerste over de streep. Een categorie lager zegevierde oud-Goudrianer Johnny van der Heiden.

"Ik ben kuis kapot. En na een stukje alleen rijden, kon ik op het laatst echt niet harder", pufte Muis direct over de finishlijn. Anderhalve ronde voor het einde, met nog een dikke kilometer voor de wielen, ontsnapte hij. In de voorgaande kilometers was Muis al overactief. Samen met Xander Moerman uit Lexmond zocht hij voortdurend de aanval, maar een definitieve uitval bleef uit.

Het lukte de ervaren Muis dus iets voor het einde wel. Op de finishlijn had hij niet veel over. "Ik was net te laat", baalde Hardinxvelder Ronald van der Laar.

"Met dank aan de vele duurtrainingen achter het brommertje van de laatste weken. Daar krijg je schijnbaar toch snelheid van, want het ging goed vandaag", lachte winnaar Muis. "Na Achtmaal, Nieuwkuijk en Giessenburg mijn vierde overwinning. En vandaag tegen twee jongens, die gezamenlijk net zo oud zijn als ik."

Sleutelbeenbreuk
In de B-categorie stond Johnny van der Heiden op de hoogste trede van het podium. Hij koos zijn eigen koers in een wedstrijd, waarin de regionale cracks lang bijeen bleven. "Sprinten kan ik niet, maar eenmaal op snelheid kan ik best hard rijden. Ik kon in ieder geval in de laatste ronde de rest voorblijven."

Lokale favoriet Marco de Bruijn baalde zichtbaar. "Ik zag hem in eerste instantie niet weggaan. Toen het groene stipje steeds kleiner werd, had dichtrijden geen zin meer. Uit ervaring weet ik dat je dan ook geklopt bent voor de overwinning. Maar tevreden ben ik dus niet."

Stephan de Blaauw was dat in de B-categorie zeker niet. Met een sleutelbeenbreuk werd de Meerkerkse renner na een klapband afgevoerd naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem.

Theo Sprong

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

(foto: Rick den Besten)
(foto: Rick den Besten)
(foto: Rick den Besten)
(foto: Rick den Besten)
(foto: Rick den Besten)
(foto: Rick den Besten)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Aartje en Mariëtte in de stallen van IJsboerderij Middelbroeck.
IJsboerderij Middelbroeck viert 25-jarig bestaan: 'Het geheim is niet bemoeien' Zakelijk 16 uur geleden
• Het brandweerteam van Groot-Ammers.
Open dag bij de brandweer in Groot-Ammers, met blusrobot, drones en een hoogwerker Nieuws gisteren
• De deelnemende winkeliers van de Graanbuurt.
Week van de Stenen Winkel bij acht winkeliers in de Graanbuurt in Giessenburg Zakelijk 7 mei, 11:28

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden