Afbeelding
Foto: Stock

Gemeentebestuur kan behandeling appartementencomplex Nieuw-Lekkerland niet versnellen

Algemeen 725 keer gelezen

MOLENLANDEN • Het gemeentebestuur van Molenlanden heeft geen middelen om de behandeling van de bouw van een appartementencomplex aan de Middelweg in Nieuw-Lekkerland bij de Raad van State te bespoedigen.

Dat meldt het college van B&W op vragen die hierover gesteld zijn door de VVD. De partij stelde haar vragen naar aanleiding van een bericht in Het Kontakt van vorige week, waarin de gegadigden voor de geplande seniorenappartementen aan de Middelweg in Nieuw-Lekkerland, zich tot de Minister-President gewend hadden om de behandeling bij de Raad van State te bespoedigen. Die zou op z’n vroegst plaatsvinden in het derde kwartaal dit jaar, terwijl de belangstellenden, veelal oudere inwoners van het dorp Nieuw-Lekkerland, al vanaf 2016 bezig zijn om het bouwproject aan de Middelweg van de grond te krijgen. 

Op de locatie van de vroegere zaak van Smit Meubelen zouden 13 appartementen moeten verrijzen. Eli Vonk stelde namens de bewoners de ellenlange bezwaarprocedures aan de kaak en vroeg de Minister-President ook daarnaar te kijken.

De gemeente Molenlanden heeft contact gehad met de Raad van State, maar geeft aan dat de procedures niet zomaar versneld kunnen worden. “De Raad van State heeft te kennen gegeven, dat zij te maken heeft met veel zaken, die op behandeling wachten en Covid-19 mede heeft geleid tot lange(re) behandeltijden”, meldt het gemeentebestuur van Molenlanden.

De Raad van State is een onafhankelijk rechtscollege, dat gaat over haar planning van zittingen. Een gemeente heeft daar geen wezenlijke invloed op.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden