Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• De Meester Vosschool krijgt zo snel mogelijk een nieuw gebouw, in Hagestein staan ook de noodlokalen gepland.
• De Meester Vosschool krijgt zo snel mogelijk een nieuw gebouw, in Hagestein staan ook de noodlokalen gepland. (Foto: André Bijl)

Raad akkoord met nieuwbouw Meester Vosschool

  •   keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • De tweede school van Hoef en Haag – de eerste komt op de Brink – komt inderdaad in Hagestein te staan. De Meester Vosschool wordt over enkele jaren vlakbij de huidige locatie herbouwd.

Ook de tijdelijke onderwijshuisvesting voor leerlingen uit Hoef en Haag vindt plaats bij de Meester Vosschool. De gemeenteraad ging gisteren akkoord met het collegevoorstel om voor de gehele 'operatie' zo'n 6,3 miljoen euro beschikbaar te stellen.

Amendement
De fracties van SGP, CDA en PvdA dienden een amendement in om de kosten voor de tijdelijke huisvesting zo laag mogelijk te houden. Om dat te bereiken, stelden deze fracties voor om zo snel mogelijk te beginnen met de bouw van de nieuwe school in Hagestein.

De oude Meester Vosschool zou dan opgeknapt moeten worden en als 'noodhuisvesting' fungeren om de verwachte leerlingenpiek op te vangen. De plaatsing van het aantal noodlokalen zou zodoende zoveel mogelijk beperkt kunnen worden.

Gloedvol
Wethouder Tirtsa Kamstra hield in een gloedvol betoog vast aan het collegevoorstel en ontraadde het amendement.

Volgens haar bestaat de kans dat het proces hierdoor vertraagd wordt, waardoor de tijdelijke huisvesting voor de leerlingen op 1 januari 2020 niet op tijd rond zou kunnen komen.

Daarop trokken de drie partijen hun amendement in.

(later meer)

André Bijl

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten