• Jasper Molendijk voor zijn café Blooot.
• Jasper Molendijk voor zijn café Blooot. Foto: Stephan Tellier

Nieuw: ‘Blooot’, een eigentijdse stek

Zakelijk 7.724 keer gelezen

SCHOONHOVEN •  Op de hoek Voorhaven/Haven in Schoonhoven heeft een nieuwe horecagelegenheid de deuren geopend. Na Fausto en Basta is het nu tijd voor ‘Blooot’.

”Welkom voor een kop koffie, thee of lunch. Dit is een eigentijdse stek waar je jezelf kan zijn en iedereen zich kan thuisvoelen”, laat de trotse eigenaar Jasper Molendijk (38) weten.

‘Deze eer kon ik niet afslaan’
De inmiddels succesvolle opening is het tweede horeca-avontuur van de ondernemer. Een paar jaar geleden startte hij restaurant Forchetta aan de Schoonhovense Haven.

“Nadat Bas Anders was gestopt met Basta en ‘925’ opende in de Veerstraat, kwam mijn vriend Paul Bloot in lichte paniek langs”, beschrijft Jasper de overname. “In een emotionele bui had hij aangegeven om Basta over te nemen. De vraag was of ik dat wilde doen. Na enig wikken en wegen heb ik, samen met mijn partner Ariana, ‘ja’ gezegd. Superleuk, een pand met een rijke historie, een eer die je eigenlijk niet mag afslaan.”

‘Jezelf open stellen’
De naam is niet alleen een eerbetoon aan zijn vriend: “Het staat voor jezelf bloot geven, ofwel open stellen. Wie wil kan een spelletje doen, de krant lezen of een goed gesprek aangaan. Dat geldt ook voor ons: we stellen ons open voor de lokale markt met ambachtelijke producten die kort in de voedselketen zitten. De extra ‘o’ in de naam maakt het net even wat spannender”, glimlacht Jasper.

Menukaart samengesteld
Om de nieuwe horecagelegenheid handen en voeten te geven is de hulp van Lisanne Spek (34) ingeroepen. “Ik heb ervaring opgedaan met mijn eigen lunchroom Spek & Spelt en bij Forchetta”, vertelt ze. “De afgelopen periode heb ik de menukaart samengesteld die overigens dynamisch is, afhankelijk van het seizoen. Keuze is er bijvoorbeeld uit vier verschillende broodjes en salades. Er is een vlees-, vis-, vegetarische en een veganistische variant.”

Begin april is Lisanne terug van zwangerschapsverlof. Af en toe is ze al aanwezig om haar collega’s onderricht te geven in het bakken.

Drijfveer
Iets voor de stad doen, een mooi beeld neerzetten, gezelligheid en drukte realiseren. Dat is de drijfveer voor Jasper om, naast zijn vaste baan, dit soort projecten aan te gaan. Met Blooot heeft hij diverse plannen, maar ondertussen dient zich een mogelijk volgend avontuur aan.

“Hier tegenover staat de voormalige grillroom Cyprus te koop. Ik ben in gesprek om misschien ook daar een mooie invulling aan te geven.”

Dirk Molenaar

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 13 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 15 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden