• Arie Kok: alles in huis voor elk feest of evenement.
• Arie Kok: alles in huis voor elk feest of evenement. Foto: Jan Timmer
advertorial

Arie Kok: een begrip in de regio

Zakelijk 719 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Arie Kok is al meer dan twintig jaar een begrip in de regio. Als slager, als cateraar en met zijn partyverhuur.

Het begon allemaal in de Doormanstraat in Capelle-West. "Ik werkte daar vanaf mijn zestiende tien jaar in loondienst, waarna ik de zaak in 1994 samen met mijn vrouw Petra kon overnemen van mijn baas", vertelt de inwoner van Ouderkerk aan den IJssel. "Ik wilde de onderneming meteen uitbreiden met barbecue- en cateringfaciliteiten en deed dat ook."

Gouden greep
Het bleek een gouden greep. Vooral de laatste jaren heeft het aantal cateringopdrachten een sterke vlucht genomen. 

"We kunnen eigenlijk elk verzoek aan: van een 'kleine catering' tot evenementen op locatie met drieduizend gasten. Daarvoor hebben we zo'n veertig medewerkers beschikbaar, negen bedrijfswagens, veertien koelaanhangers, dertig gewone aanhangers en een aantal aggregaten."

De groei van het bedrijf kreeg zeven jaar geleden een extra boost nadat Arie Kok op bedrijventerrein Mercurius in Krimpen aan de Lek zijn eerste hal ging betrekken, Niet veel later werden daar twee aanpalende panden aan toegevoegd.

"We hebben daar nu 1.700 vierkante meter vloeroppervlak en een groot buitenterrein beschikbaar. Die ruimte hebben we ook nodig omdat we partytenten, tafels, stoelen, verlichting, verwarming, glaswerk en serviesgoed etc. allemaal in eigen beheer hebben. Dat geldt ook voor springkussens en spelletjes en attracties. Met andere woorden: voor elk feestelijk samenzijn – van bruiloft en receptie tot en met tuinfeest, housewarming party, eerste paal, officiële opening of kraamfeest- hebben we alles in huis."

Passie
De liefde voor het slagersvak staat nog altijd bovenaan bij het ondernemende echtpaar Arie en Petra Kok. En dat uit zich in de kwaliteit van hun producten en de passie voor het vak. Dat gecombineerd met het aantrekkelijke prijsbeleid en oog voor de nieuwste trends zorgen ervoor dat Arie Kok veelvuldig wordt ingeschakeld door zowel particuliere klanten als de zakelijke markt.

Bij een eigentijdse bedrijfsvoering hoort ook 'groen denken'. "We zetten in dat opzicht bewust nieuwe stappen", vertelt Arie Kok. "Bijvoorbeeld binnen ons wagenpark. Onlangs hebben we een nieuwe bus aangeschaft met Euro 6-motor, waardoor het milieu minder belast wordt. Ook zijn we druk bezig om led-verlichting in onze panden te realiseren en willen we via het gebruik van zonnepanelen in onze eigen stroomvoorziening gaan voorzien. Je ziet het: we zitten hier ook op dat vlak niet stil."

Jan Timmer

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie