• De Hemelvaartsdagloop telde 183 deelnemers.
• De Hemelvaartsdagloop telde 183 deelnemers. Foto: wijntjesfotografie.nl

Nick van der Poel weer de snelste in Hemelvaartsdagloop

Sportt 1.156 keer gelezen

LEKKERKERK • Nick van der Poel won voor de tweede achtereenvolgende keer de Hemelvaartsdagloop van AV Start.

De Rotterdammer kwam in Lekkerkerk na een vlammende eindspurt in 28.22 seconden over de streep en troefde opnieuw Gouwenaar Said Kanfaoui af. Hij finishte vier tellen later. Bij de dames zegevierde Rosanne Teeuwen uit Krimpen aan den IJssel.

De weersomstandigheden waren perfect voor de deelnemers. Bij de heren waren Van der Poel en Kanfaoui voor de overige lopers niet te achterhalen. Pas bij de laatste bocht zette de marathonloper van het Rotterdamse PAC zijn tegenstander op achterstand. "Ik wist dat ik een betere sprinter ben, maar heb er niet op laten aankomen. Ik heb gewoon gas gegeven", aldus de tevreden winnaar.

Na de passage van Kanfaoui werd een fel gevecht geleverd om de derde podiumplek. Veteraan Peter van der Velden, geboren en getogen in Lekkerkerk, maar al jaren woonachtig in Eindhoven, leek Patrick Kwist af te troeven. Dat liet de laatste niet gebeuren. Kwist won met een teenlengte voorsprong.

De regionale lopers kwamen niet voor in de strijd om de prijzen. Niettemin waren Jaco van Buren (Stolwijk) en Cornelis Verboom (Krimpen aan den IJssel) content met hun prestatie. Verboom ziet de curve weer omhoog gaan nu hij meer tijd heeft om te trainen. "Ik voel de kracht toenemen."

Rosanne Teeuwen had bij de dames weinig te duchten van haar opponenten. Haar trainingen bij Rotterdam Atletiek hebben haar souplesse verbeterd, waardoor ze sneller is gaan lopen. "Het gaat makkelijker. Ik heb er veel baat bij", zei ze na afloop. Ze rekende resoluut af met Cora Vlot en Steffie Broere.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden